MediaWatch

TV 2 lægger dokumentar om #metoo ned

Efter flere måneders arbejde dropper TV 2 en dokumentar om sexisme og krænkelser på arbejdspladsen herunder på TV 2. Det er ikke troværdigt, at TV 2 undersøger sig selv, begrunder nyhedschef.

Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix

TV 2 stopper arbejdet med en dokumentar om krænkelser på arbejdspladsen og lægger projektet i graven, der har været undervejs siden september. Det skriver flere medier, herunder TV 2 selv.

"Håbet var at lave en bred dokumentar om sexisme på danske arbejdspladser, herunder i medierne og på TV 2. Det er så endt med at handle primært om hændelser på TV 2. Og det synes vi ikke giver mening. Selvom der er forhold, der ville være væsentlige og relevante at bringe frem, så mener vi grundlæggende ikke, vi kan undersøge os selv," siger nyhedschef på TV 2, Jacob Kwon, til Berlingske om baggrunden for beslutningen, der er blevet meldt ud til medarbejderne onsdag.

Langt fra færdig

Jaocb Kwon oplyser til MediaWatch, at dokumentaren ikke var tæt på at være et færdigt program.

"Den var langt fra færdig. Der var lavet noget research og nogle optagelser, men den var stadig adskillige måneder fra at kunne udkomme," skriver Jacob Kwon i et svar per mail.

Hvem har truffet beslutningen om at lægge dokumentaren ned?

"Det har jeg i samråd med Programafdelingen."

Har direktionen været involveret i beslutningen?

"Direktionen er orienteret, og den bakker op om beslutningen."

Hvorfor er det først nu, I mener projektet bliver utroværdigt – ville det ikke være det uanset, hvor meget eller lidt TV 2’s sager fyldte?

"Det er svært at svare på, når vi ikke kender det øvrige indhold," skriver Jacob Kwon.

Har skabt uro

Hovedtillidsrepræsentant på TV 2, Lennart Sten, siger til TV 2, at projektet har skabt uro internt, og at han bifalder beslutningen.

"Folk har været nervøse for at snakke i kantinen skulle kunne bruges. Ledelsen har endda måttet udsende mail, der beroligede folk om, at der ikke var opsat skjulte kamera og mikrofoner," siger Lennart Sten til TV 2.

TV 2 har netop afsluttet en stor ekstern undersøgelse om krænkelser, sexisme og kulturproblemer, som advokatfirmaet Norrbom Vinding har gennemført.

Som en konsekvens af undersøgelsen er to mangeårige TV 2-profiler værterne Jens Gaardbo og Jes Dorph-Petersen blevet opsagt. I alt haft undersøgelsen haft arbejdsmæssige konsekvenser for fem ansatte ifølge indholdsdirektør Lotte Lindegaard.

TV 2 har givet sanktioner i fem krænkelsessager efter undersøgelse

Tillidsmand efter Jes Dorph-fyring: Uafhængig undersøgelse var nødvendig

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs