MediaWatch

DR og TV 2 sender begge håndboldfinale: Vi forsøger at fordele ligeligt

De to statsejede tv-kanaler har hver sendt tre kampe fra VM håndbold i Egypten. Den sidste danske kamp i turneringen bliver sendt på begge kanaler.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP / AFP

Søndag aften spiller Danmark og Sverige VM-finalen i håndbold, og kampen bliver på grund af fordeling af rettigheder sendt på både TV 2 og DR.

Det skriver Politiken.

Indtil nu har de to statsejede tv-kanaler fordelt både Danmarks kampe og andre kampe mellem sig. De har hver sendt tre af Danmarks første seks kampe, og derfor har det været svært at dele den syvende, når de to parter betaler en halvdel hver af rettighederne.

Ifølge Frederik Lauesen, der er sportschef på TV 2, ville ingen af kanalerne sende finalen, hvis ikke Danmark var med.

"Man kan indtage den holdning, at det er underligt, at begge kanaler sender finalen, men TV 2 og DR sender jo også de samme pressemøder, og dækker de samme valg, og giver vores egen dækning af begivenhederne. Når Danmark deltager i finalen, som vi gør en gang imellem, men så tit sker det jo heller ikke, er det som VM i fjernsyn for os. Det er svært at give slip på den mulighed," siger sportschefen til mediet.

Millionstøtte til "Ternet Ninja" er betalt tilbage

Telias nye tv-besiddelser kom ud af 2020 med underskud

Årets vindere af Tvprisen er kåret: Se listen her 

Mere fra MediaWatch

TV 2-ansatte bruger efteruddannelsesdage på kulturforbedring

TV 2 Nyhedernes ansatte bliver trukket to uddannelsesdage på kurser, der skal forbedre arbejdsmiljøet efter sidste års fokus på kulturproblemer og en hård tone i afdelingen. Det sker efter aftale med tillidsfolk og er en fælles investering i arbejdet, siger hovedtillidsrepræsentant.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs