MediaWatch

Britisk avisskandale bliver til tv-drama

Den snart ti år gamle skandale om Rupert Murdocs tabloidavis News of the World, der hackede kendtes telefonsvarere, bliver filmatiseret i Storbritannien.

Foto: Sang Tan/AP/Ritzau Scanpix

Presseskandalen, der gav døddstødet til Rupert Murdocs tabloidavis News of the World i 2011, bliver nu omsat til tv-drama. Det skriver The Guardian.

Det var i 2011, at det kom frem, at avisen benyttede sig af hacking for at kunne aflytte kendtes telefonsvarere og bruge oplysningerne i sin dækning. Sagen udløste bl.a. retsforfølgelse af syv medarbejdere, heraf flere ledere, på avisen.

Serien har titlen "Thank You & Goodbye", opkaldt efter avisen sidste forside, og den bliver instrueret af Saul Dibb og produceret af Teddy Leifer fra Rise Films.

”Skandalen og den efterfølgende undersøgelse afslørede, hvor sammenspiste visse aviser var med de øverste lag i den politiske elite. Selvom News of the World blev lukket, fortsatte nøgleaktører, der var impliceret i skandalen, med at indtage indflydelsespositioner og forme det medieøkosystem, der omgiver os i dag," siger Tedday Leifer til The Guardian.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs