MediaWatch

Årets vindere af Tvprisen er kåret: Se listen her

DR- og TV 2-programmer løb med de fleste af priserne, da Tvprisen 2021 torsdag aften blev uddelt ved et digitalt arrangement.

Sofie Linde løber med prisen som "årets vært - underholdning", efter sin optæden som vært til Zulu Comedy Galla 2020 og X Factor. | Foto: Mogens Flindt

Det var uden branchen samlet på den røde løber, da tv-branchens årlige prisshow Tvprisen torsdag aften løb af stablen. På grund af corona foregik uddelingen digitalt - men som tidligere år gik en stor del af anerkendelserne til TV 2 og DR's programmer.

Mens Sofie Linde løb med prisen i kategorien som Årets vært - underholdning for sin præstation til "Zulu Comedy Galla 2020" og "X Factor", løb DR-programmet "Fællessang – hver for sig" med seer-prisen.

Bedste nyhedshistorie gik til TV 2 for "Ensomhed blandt ældre", og TV 2 vandt også prisen for bedste dokumentar med "Lever elsker savner", produceret af Made in Copenhagen. Bedste aktualitetsprogram blev "Ultra Nyt" på DRTV.

På fiktionsområdet løb serien "Alfa" produceret af Rocket Road Pictures til TV 2 Play og TV 2 Zulu med prisen i kategorien Bedste tv-serie - long form, mens "Limboland", produceret af Drive Studios til Xee vandt i samme kategori men for korte fiktionsformater.

Det er Producentforeningen, der står bag Tvprisen, der siden 2016 har været udskilt fra Copenhagen TV Festival som et selvstændigt arrangement.

Det er fagjuryer, der står bag vurderingerne af langt de fleste indstillede tv-programmer, men seerne har indflydelse på "seerprisen".

Som noget nyt var flere serier til streamingtjenester som Netflix også nomineret i år herunder The Rain III og Ragnarok. Det kan du høre mere om i MediaWatch' podcast Indslag fredag, hvor vært Ane Cortzen tale med bl.a. Adam Price fra Sam Productions og Peter Bose fra Miso Film om deres erfaringer med at producere dramaserier til Netflix.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs