MediaWatch

Public service-medier sætter tal på forskelle i værtslønninger

Som udløber af Sofie Lindes opråb om aflønning af tv-værter har Kulturministeriet bedt en række public service-medier om at fremlægge redegørelser, og de er gjort op, viser aktindsigt.

Sofie Linde satte gang i debatten om sexisme i mediebranchen og herunder værtslønninger, da hun var vært ved Zulu Comedy Galla. | Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Det er ikke et afgrundsdybt løngab mellem mandlige og kvindelige tv-værter, der hersker på public service-stationerne ifølge mediernes redegørelser til ejeren. Det fremgår af en aktindsigt, som MediaWatch har fået hos Kulturministeriet.

Debatten om værtslønninger tog fart i august, da tv-vært Sofie Linde, der bl.a. er vært på TV 2's "X Factor", berettede om skævhed i aflønningen. Det fik kulturminister Joy Mogensen (S) til at bede først DR og TV 2 og siden TV 2 Regionerne om at redegøre for, hvordan mandlige og kvindelige værter bliver betalt for at gå på arbejde. Redegørelserne fra DR og TV 2 landede på ministerens bord i løbet af september og de øvrige fulgte kort efter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs