MediaWatch

Efter #metoo-samtaler: Politiken har givet advarsler i en håndfuld sager

Politiken er skredet ind med sanktioner over for ansatte i omkring fem sager efter mere end 50 samtaler med nuværende eller tidligere kvindelige ansatte. Nu afventer avisen resultatet af en undersøgelse, Kvinfo er hyret til.

Foto: Marius Renner

Politiken har siden efteråret behandlet fem personalsager om krænkende adfærd, der har udløst sanktioner. Det siger ansv. chefredaktør Christian Jensen, efter ledelsen har gennemført samtaler med mere end 50 kvinder, der enten arbejder eller har arbejdet for avisen, og som var blandt dem, der skrev under på støttebrevet til tv-værten Sofie Linde i efteråret.

”Vi har haft en håndfuld personalesager hen over efteråret, der har resulteret i disciplinære sanktioner,” siger ansv. chefredaktør, Christian Jensen. Han uddyber, at sanktionerne primært har været advarsler, men afviser, at nogen har ført til afskedigelser, som det har været tilfældet på TV 2 i forbindelse med tv-stationens advokatundersøgelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs