MediaWatch

TV 2 har sendt halvt hold til håndbold-VM i Egypten

Coronapandemien har fået TV 2 til at skrue ned for antallet af medarbejdere, som fra Egypten skal dække VM i herrehåndbold fra denne uge.

Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Onsdag skydes VM-slutrunden i herrehåndbold i gang i Egypten, og fredag spiller Danmark sin første kamp.

DR og TV 2 deler rettighederne til at tv-transmittere på dansk grund, og for TV 2's vedkommende har coronapandemien fået konsekvenser for setuppet, fortæller TV 2 Sports chefredaktør John Jäger til TV 2 Kommunikation.

"Allerede nu er det sikkert, at vores hold i Egypten er cirka halvt så stort, som det plejer at være. Vi er f.eks. udelukkende i den hal, Danmark spiller i. Vi er ikke i de øvrige haller, som vi ellers plejer. Derudover er vores studie og øvrige setup i Kairo cirka det halve af, hvad det plejer. Resten er i Danmark, og det vil naturligvis kunne ses og mærkes i vores dækning."

"Men jeg tror og håber på, at det - ligesom under seneste slutrunde for kvinder og Tour de France sidste år - vil kunne skabe nogle nye og anderledes løsninger, som vil være en god oplevelse for seerne," siger John Jäger.

En af de nye og anderledes løsninger, der blev brugt under håndboldkvindernes EM-slutrunde i december, var tv-teknikernes løsning, hvor spillere eller trænere, der skulle interviewes, kunne filmes i et aflukket rum foran en såkaldt green screen, så det så ud, som om de var med i studiet hos værter og eksperter.

I corona-boble

John Jäger fortæller, at han var tilfreds med den måde, man i coronapandemiens skygge gennemførte EM-slutrunden i Danmark i december. Han håber, det samme bliver tilfældet i Egypten, hvor TV 2's medarbejdere har fået besked på at udvise stor forsigtighed.

"De er alle i den samme boble som spillerne, så de er enten på deres hotel eller i hallen – indenfor de områder, hvor de må være. Og ikke andre steder. Meget restriktivt og forhåbentlig så sikkert, som det overhovedet kan være," siger han.

Danmark er forsvarende verdensmester og møder Bahrain i sin første kamp fredag aften klokken 21.30.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs