MediaWatch

Investeringsfond til spillefilm har hentet tocifret millioninvestering fra private

Den nyligt stiftede danske filmfond Scandinavian Film Fund har landet 45 mio. kr. fra private investorer, kort før det unge projekt måtte trække stikket.

Foto: Andreas Haubjerg

Scandinavian Film Fund, der blev stiftet i slutningen af 2019 som en af Nordens første filmfonde med formålet at investere i spillefilm, har hentet en investering på 45 mio. kr. fra private investorer - umiddelbart før fonden måtte lukke. Det skriver Børsen.

"Det var i 11. time, vi landede pengene. Investeringen har gjort, at vi har kunnet arbejde under hele krisen. Vi har både bundet os til nye projekter og har endda måttet sige nej til flere," siger direktør Michael Fleischer.

Kongstanken bag filmfonden er, at der bliver investeret i en række nordiske spillefilm, som fonden vælger og distribuerer - minimum 50 styks i løbet af fondens levetid, der går fra 2020 til 2028 - med et forventet årligt afkast på 12 til 15 pct. ifølge stifterne.

Fonden har erfarne kræfter fra filmbranchen bag sig i skikkelse af Christian Bévort, der er udpeget som fondschef, og som blandt andet og har siddet i bestyrelsen i Metronome AB. Derudover består fonden af Sune Lind Thomsen, tidligere chef for biografdistribution i SF Studios og producer Kim Magnusson, der blandt andet har produceret "Terkel i knibe" og "Blinkende lygter".

Erfarne filmkræfter stifter investeringsfond til spillefilm

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs