MediaWatch

Investeringsfond til spillefilm har hentet tocifret millioninvestering fra private

Den nyligt stiftede danske filmfond Scandinavian Film Fund har landet 45 mio. kr. fra private investorer, kort før det unge projekt måtte trække stikket.

Foto: Andreas Haubjerg

Scandinavian Film Fund, der blev stiftet i slutningen af 2019 som en af Nordens første filmfonde med formålet at investere i spillefilm, har hentet en investering på 45 mio. kr. fra private investorer - umiddelbart før fonden måtte lukke. Det skriver Børsen.

"Det var i 11. time, vi landede pengene. Investeringen har gjort, at vi har kunnet arbejde under hele krisen. Vi har både bundet os til nye projekter og har endda måttet sige nej til flere," siger direktør Michael Fleischer.

Kongstanken bag filmfonden er, at der bliver investeret i en række nordiske spillefilm, som fonden vælger og distribuerer - minimum 50 styks i løbet af fondens levetid, der går fra 2020 til 2028 - med et forventet årligt afkast på 12 til 15 pct. ifølge stifterne.

Fonden har erfarne kræfter fra filmbranchen bag sig i skikkelse af Christian Bévort, der er udpeget som fondschef, og som blandt andet og har siddet i bestyrelsen i Metronome AB. Derudover består fonden af Sune Lind Thomsen, tidligere chef for biografdistribution i SF Studios og producer Kim Magnusson, der blandt andet har produceret "Terkel i knibe" og "Blinkende lygter".

Erfarne filmkræfter stifter investeringsfond til spillefilm

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs