MediaWatch

Kulturminister advarer mod at opfatte hendes ministerium som erhvervsministeriet

Hvis medierne virkelig ønsker armslængde og afstand fra politisk indblanding, kræver det, at ministeriet holder sig fra deres økonomi, lyder det fra Kulturminister Joy Mogensen (S) efter kritik af ministerens håndtering af coronaforløbet.

Foto: Lars Poulsen

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, at hun under coronakrisen har oplevet et stort krav om, at Kulturministeriet skulle agere mere som erhvervs- og beskæftigelsesministeriet i forhold til tildeling og etablering af økonomiske hjælpepakker til det pressede medie- og kulturliv. Og det advarer hun nu imod i et interview med Information.

"Ikke som socialdemokratisk minister, men som en politiker, der kender til offentligt bureaukrati og styringsmekanismer. Jo mere det kommer til at handle om støtte til filmvirksomheder frem for støtte til filmkunst – om at støtte institutioner frem for aktivitet – jo mere bevæger man sig i retning af et erhvervsministerium. Og der er ingen armslængde i et erhvervsministerium," siger Joy Mogensen.

Udmeldingen kommer i kølvandet på kritikken, ministeren har fået for sin håndtering af coronaforløbet, hvor hun ifølge flere ikke har været aktiv nok i forbindelse med at få etableret økonomiske hjælpepakker og ikke har kæmpet nok for at hendes resortområde skulle prioriteres, da de første hjælpepakker blev stykket sammen.

Kulturministeriet opretter millionpulje til nødlidende film- og tv-branche

Minister svarer på producenters råb om hjælp til lukkede produktioner: "Vi lytter" 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs