MediaWatch

Kulturminister advarer mod at opfatte hendes ministerium som erhvervsministeriet

Hvis medierne virkelig ønsker armslængde og afstand fra politisk indblanding, kræver det, at ministeriet holder sig fra deres økonomi, lyder det fra Kulturminister Joy Mogensen (S) efter kritik af ministerens håndtering af coronaforløbet.

Foto: Lars Poulsen

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, at hun under coronakrisen har oplevet et stort krav om, at Kulturministeriet skulle agere mere som erhvervs- og beskæftigelsesministeriet i forhold til tildeling og etablering af økonomiske hjælpepakker til det pressede medie- og kulturliv. Og det advarer hun nu imod i et interview med Information.

"Ikke som socialdemokratisk minister, men som en politiker, der kender til offentligt bureaukrati og styringsmekanismer. Jo mere det kommer til at handle om støtte til filmvirksomheder frem for støtte til filmkunst – om at støtte institutioner frem for aktivitet – jo mere bevæger man sig i retning af et erhvervsministerium. Og der er ingen armslængde i et erhvervsministerium," siger Joy Mogensen.

Udmeldingen kommer i kølvandet på kritikken, ministeren har fået for sin håndtering af coronaforløbet, hvor hun ifølge flere ikke har været aktiv nok i forbindelse med at få etableret økonomiske hjælpepakker og ikke har kæmpet nok for at hendes resortområde skulle prioriteres, da de første hjælpepakker blev stykket sammen.

Kulturministeriet opretter millionpulje til nødlidende film- og tv-branche

Minister svarer på producenters råb om hjælp til lukkede produktioner: "Vi lytter" 

Mere fra MediaWatch

Journalisthøjskolens rektor stopper

Trine Nielsen vil have mere tid til andre bestyrelsesopgaver, herunder sin nye formandspost for Det Danske Filminstitut, og træder derfor tilbage som rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Prorektor konstitueres på posten, og jagt på ny rektor indledes efter nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs