MediaWatch

Film- og tv-producenter foreslår "kulturbidrag" på 7 procent af streamingtjenester

For at sikre penge til dansk indholdsproduktion foreslår flere brancheorganisationer en model, der forpligter streamingtjenester til at bidrage. Modellen vil ifølge direktør for Producentforeningen bidrage med 200 mio. kr. årligt.

Foto: Louise Herrche Serup

En mediepolitisk hest, der har stået i stalden på det seneste, trækkes nu ud i lyset igen af nøglespillere i den danske film og tv-branche.

I en kronik bragt i Politiken foreslår Producentforeningen, Dansk Artistforbund, Dansk Skuespillerforbund, Danske Filminstruktører og Danske Dramatikere, at streamingtjenester bliver pålagt at betale et kulturbidrag på 7 pct. af deres omsætning, som skal gå til dansk indholdsproduktion. Selvom streamningtjenesterne også investerer i lokale produktioner, er det langt fra nok, mener Jørgen Ramskov, direktør for Producentforeningen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs