MediaWatch

Film- og tv-producenter foreslår "kulturbidrag" på 7 procent af streamingtjenester

For at sikre penge til dansk indholdsproduktion foreslår flere brancheorganisationer en model, der forpligter streamingtjenester til at bidrage. Modellen vil ifølge direktør for Producentforeningen bidrage med 200 mio. kr. årligt.

Foto: Louise Herrche Serup

En mediepolitisk hest, der har stået i stalden på det seneste, trækkes nu ud i lyset igen af nøglespillere i den danske film og tv-branche.

I en kronik bragt i Politiken foreslår Producentforeningen, Dansk Artistforbund, Dansk Skuespillerforbund, Danske Filminstruktører og Danske Dramatikere, at streamingtjenester bliver pålagt at betale et kulturbidrag på 7 pct. af deres omsætning, som skal gå til dansk indholdsproduktion. Selvom streamningtjenesterne også investerer i lokale produktioner, er det langt fra nok, mener Jørgen Ramskov, direktør for Producentforeningen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs