MediaWatch

Mogens Jensen: Regeringen har udset sig DR som fjenden

DR bør ikke lade sig true, siger Socialdemokraternes medieordfører. Han mener, at regeringens kritik er født hos de private medier og deres interesser.

Mogens Jensen

Socialdemokraternes næstformand og kultur- og medieordfører Mogens Jensen retter i dagens udgave udgave af Politiken kritik mod regeringen og dens støttepartier. I et debatanlæg opfordrer han DR til ikke at lade sig true af det borgerlige flertal, der ønsker at ændre medieaftalen.

Politisk flertal vil slanke DR

Den dagsorden er ifølge Mogens Jensen skabt på baggrund af de private mediers interesser.

"Regeringsflertallet har, stærkt tilskyndet af de private medier, udset sig DR som den store fjende, når det gælder løsningen af dagbladenes problemer med at skabe nye forretningsmodeller og de private tv- og radiostationers ønske om større andel af mediemarket," skriver Mogens Jensen.

Samtidig beder han DR om at samarbejde omkring en løsning, der også tilgodeser de private medier. Mogens Jensen mener imidlertid, at de private medier indtil videre har saboteret al konstruktiv dialog om løsningsforslag.

S: Har Danmark fået en ny kulturminister?

S-ordfører forsvarer licensen

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs