MediaWatch

Mogens Jensen: Regeringen har udset sig DR som fjenden

DR bør ikke lade sig true, siger Socialdemokraternes medieordfører. Han mener, at regeringens kritik er født hos de private medier og deres interesser.

Mogens Jensen

Socialdemokraternes næstformand og kultur- og medieordfører Mogens Jensen retter i dagens udgave udgave af Politiken kritik mod regeringen og dens støttepartier. I et debatanlæg opfordrer han DR til ikke at lade sig true af det borgerlige flertal, der ønsker at ændre medieaftalen.

Politisk flertal vil slanke DR

Den dagsorden er ifølge Mogens Jensen skabt på baggrund af de private mediers interesser.

"Regeringsflertallet har, stærkt tilskyndet af de private medier, udset sig DR som den store fjende, når det gælder løsningen af dagbladenes problemer med at skabe nye forretningsmodeller og de private tv- og radiostationers ønske om større andel af mediemarket," skriver Mogens Jensen.

Samtidig beder han DR om at samarbejde omkring en løsning, der også tilgodeser de private medier. Mogens Jensen mener imidlertid, at de private medier indtil videre har saboteret al konstruktiv dialog om løsningsforslag.

S: Har Danmark fået en ny kulturminister?

S-ordfører forsvarer licensen

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs