MediaWatch

DF-formand bakker op om Claus Hjorts DR-kritik

Finansministerens ønske om slankere DR glæder Dansk Folkeparti, som er klar til at samarbejde med regeringen, skriver gruppeformand Peter Skaarup i debatindlæg.

Foto: Søren Schoor/Polfoto

Endnu en politisk sværvægter blander sig nu i debatten om DR.

Dansk Folkepartis gruppeformand og medlem af Folketinget, Peter Skaarup, erklærer sig således "helt enig" med finansminister Claus Hjort Frederiksens (V) kritik af DR. Det skriver han i et debatindlæg i Politiken.

Formand: Hård DR-debat har banet vej for minister-angreb

Peter Skaarups indlæg er en reaktion på finansministerens indlæg i Politiken i sidste uge. Her skrev Claus Hjort Frederiksen, at public service-stationen er for kedelig og for dominerende, og at han ønsker at slanke DR.

Den udmelding glæder Peter Skaarup, som skriver, at Dansk Folkeparti hellere end gerne vil samarbejde med regeringen om at sikre, at DR i fremtiden leverer "mere public service for pengene".

"I dag er der for mange kanaler, for meget tom underholdning og for lidt public service. Det skal der rettes op på. DR skal slankes med andre ord," skriver Peter Skaarup i debatindlægget i Politiken.

S: Har Danmark fået en ny kulturminister?

Gruppeformanden er særligt enig i, at DR fylder for meget i mediebilledet. Frygten er, at det presser private medieaktører ud af markedet, skriver han.

Mere fra MediaWatch

Yousee-ejer skyder gang i historisk it-projekt

Nuuday sætter nu gang i et fireårigt digitalt transformationsprojekt, der kommer til at stå koncernen i en milliard kroner. Op mod 80 pct. af de gamle systemer fra TDC-tiden skiftes ud. Investeringen skal sikre Nuudays digitale udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs