MediaWatch

Danske Medier præsenterer fem DR-forslag

Organisationen for de private medier har fem bud på, hvad der skal ske med DR. Login til dr.dk og udlicitering eller privatisering af P3 er på listen.

Ebbe Dal, adm. direktør, Danske Medier

Debatten om DR raser videre, og i et debatindlæg i dagens udgave af Berlingske præsenterer Ebbe Dal, adm. direktør for Danske Medier, fem forslag til ændringer i DR.

Ét af forslagene går på, at brugere skal logge ind på dr.dk for at kunne læse indholdet på siden. Desuden lægger han op til nye tider for både P3 og DR3.

"Begge er udprægede konkurrenter til privat radio og TV og ikke til at skelne herfra i musik- og programvalg. P3 bør derfor udliciteres eller privatiseres, mens DR3, hvis kanalen fortsætter, betales af husstandene gennem deres abonnement på YouSee, Boxer el.lign. på samme måde som de private kanaler," skriver Ebbe Dal i debatindlægget i Berlingske.

Desuden foreslår han, at licensen sættes ned, og at større og mindre nyskabelser fra public service-medierne skal testes af Radio- og TV-nævnet, før de sættes i søen.

Hen over sommeren har bl.a. finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), medieordfører Mette Bock (LA) og gruppeformand Peter Skaarup (DF) blandet sig i debatten om DR.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs