S-ordfører forsvarer licensen

Socialdemokraternes medieordfører tager til genmæle mod angreb på licensen.
Mogens Jensen
Mogens Jensen
AF CHRISTIAN GARDE PETERSEN

Danmark skal have en stærk offentlig public service-station. Sådan lyder Socialdemokraternes grundlæggende synspunkt, og det bliver der ikke lavet om på, fastslår partiets medieordfører Mogens Jensen i dag over for Altinget.dk.

Udmeldingen kommer efter en sommer med massiv borgerlig kritik af licenskonstruktionen, hvor især Liberal Alliance har markeret sig med en opfordring til et opgør med den nuværende licensenmodel. I stedet foreslår partiet en frit-valgs-ordning med særlige abonnementsmuligheder. 

Men det vil blandt andet betyde, at muligheden for at give danskerne et ordentligt kulturindhold forsvinder, mener Mogens Jensen. 

"Liberal Alliances mål er på mange måder at afvikle den danske model. Det er at gå væk fra fælles finansiering af velfærdsgoder, og det mener jeg bestemt ikke er til gavn for Danmark og den danske model – slet ikke når det kommer til at sikre, at vi har et godt og uafhængigt og kvalitetsbetonet medie. Det er simpelthen den forkerte vej at gå. Man skal bare prøve at være i et land, hvor man ikke har public service-medier, eller hvor de fylder meget lidt. Det er skod, meget af det man kan se af medier,” siger den socialdemokratiske medieordfører," siger Mogens Jensen til Altinget.dk.

Han gør videre opmærksom på, at Folketingets partier sidste år indgik et medieforlig. Det gælder frem til 1. januar 2019. Hvis der skal ændres i det, så skal forligsparterne tages med på råd.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også