MediaWatch

Politisk flertal vil slanke DR

Et flertal i Folketinget vil begrænse DR’s virksomhed enten ved at justere i public service-kontrakten eller ved at lave en tillægsaftale til det medieforlig, som udløber i 2018. Det kan vise sig vanskeligt at gennemføre i praksis, mener medieforsker.

Foto: Lars Krabbe / Jyllands-Posten

Der tegner sig et folketingsflertal for at indskrænke DR’s aktiviteter allerede inden næste medieforlig. Det skriver Jyllands-Posten.

Liberal Alliance, De Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti er alle enige om, at DR skal indskrænkes og arbejde med en strammere definition af public service, og de mener ikke, at diskussionen kan vente til næste medieforlig.

Medieforsker på Aarhus Universitet Frands Mortensen mener ikke, at de fire partier har en reel chance for at ændre medieaftalen på trods af deres flertal. Han påpeger, at medieaftalen er indgået af alle partier i Folketinget. De har derfor hver især vetoret mod ændringer, da en eventuel ændring kræver fuldstændig enighed.

Frands Mortensen ser i stedet en mulighed for, at der kan laves en tillægsaftale. En sådan aftale kræver dog også, at alle partier tilslutter sig.

"Der findes en lang række eksempler på, at der er lavet tillægsaftaler til medieaftalen. Det er der stort set gjort til alle medieaftaler, der har været lavet lige siden den første i 2002, men de er alle sammen vedtaget af den gruppe, som har indgået den oprindelige medieaftale. Alle tillægsaftaler forudsætter også, at alle partier er enige," siger Frands Mortensen til Jyllands-Posten.

Venstre: Public service-diskussion haster

Mere fra MediaWatch

Flertal skrider bag forslag om at droppe momsfritagelse

Efter en uvildig advokatundersøgelse har slået bunden ud på regeringens præmis om, at en EU-dom påtvinger indførelse af moms på bl.a. rettighedsvederlag, vil Konservative stemme nej til lovforslaget, som dermed står til at falde.

Le Gammeltoft stopper på Heartbeats

Aller Media bekræfter, at stifter og direktør for det digitale medie og bureau har valgt at opsige sin stilling. Le Gammeltoft har stået i spidsen for selskabet siden 2015.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs