MediaWatch

Radio- og tv-nævnet indleder tilsyn med medejere af Radio Loud

Radio- og tv-nævnet sætter tilsyn i gang med ni lokale radio- og tv-stationer, hvis stiftere også er en del af kredsen bag Radio Loud, for at sikre, at stationerne lever op til kravene i sendetilladelserne. (Rettet)

Foto: Per Folkner/Ritzau Scanpix

Rettet 2.7., "ejere" er ændret til "stiftere", som der retteligt er tale om, da de ikkekommercielle lokale radio- og tv-stationer, der er tale om, er foreninger og ikke erhvervsselskaber.

Ni lokale radio- og tv-stationer, hvis ejere også er medejere af den nye public service kanal Radio Loud, kommer under Radio- og tv-nævnets lup. Det skriver Jyllands-Posten fredag.

Kulturminister Joy Mogensen (S) har i et svar til Folketingets Kulturudvalg oplyst, at lokalmedierne skal igennem et tilsyn for at sikre, at der ikke sker misbrug af de offentlige støttekroner, som de ikkekommercielle lokalestationer modtager.

"Jeg har noteret mig, at Radio- og tv-nævnet har oplyst, at det er besluttet at indlede et tilsyn med Faaborg-Midtfyn Lokalradio, Svendborg Lokalradio, Ærø Lokalradio og Sydfyn TV," skriver Kulturminister Joy Mogensen.

Tilsynet omfatter ifølge Radio- og tv-nævnet desuden Radio Bob, Radio Sønderjylland, Radio Varde, Radio Haderslev og TV Vestjylland, som brødrene Ole og Søren Klinkby Hansen og Morten Krarup Nielsen står bag, og som også er en del af kredsen bag Radio Loud, skriver Jyllands-Posten.

Medstifter af og formand for de fynske lokalmedier, Martin Brandt Larsen, der også driver den kommercielle lokalradio Radio Diablo og er formand for Radio Loud, afviser, at der skulle være noget at komme efter.

"Jeg mener, der ikke er noget at komme efter. Jeg overholder lovgivningen, og jeg er faktisk rigtig glad for, at de sætter gang i det tilsyn, så vi kan vise, at det hele er det pure opspind. Jeg skal heldigvis kun stå til regnskab for Radio- og tv-nævnet og Vor Herre," siger Martin Brandt Larsen til Jyllands-Posten.

Radio og tv-nævnets skridt kommer bl.a. efter en række artikler i nichemedierne Journalista og Indblik.net, der bl.a. stiller spørgsmålstegn ved, om kanalerne lever op til sendetilladelsernes krav om egenproduktioner, og som har fået De Radikales medieordfører, Jens Rohde, til at stille en række spørgsmål til kulturminister Joy Mogensen.

Overblik: Loud har fem ejere og ti partnere i ryggen

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs