MediaWatch

Politikere presser på for mere åbne døre til Radio- og tv-nævnet

Radio- og tv-nævnet er og skal være uafhængigt og med armslængde til kulturministeren og Folketinget. Men nævnets afvisning af at give fuld indsigt i processen op til afgørelsen af efterårets DAB-udbud, som Radio Loud vandt, får de politiske protester til at ulme.

Kulturminister Joy Mogensen (S) var onsdag i samråd i Folketingets Kulturudvalg om efterårets DAB-udbud. Her ses hun i selskab med Morten Messerschmidt (DF), der er medlem af udvalget. | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Der skal være større åbenhed om Radio- og tv-nævnets arbejde med udbud. Meget større. Sådan lød det samstemmende fra en række politikere ved onsdagens samråd i Folketingets Kulturudvalg.

Anledningen var efterårets udbud af en ny digital public service-radiokanal, som Radio Loud som bekendt vandt i konkurrence med Radio24syv og DK4 Radio. Siden har Radio- og tv-nævnets afgørelse af udbuddet tiltrukket sig enorm opmærksomhed og udløst heftig debat.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs