MediaWatch

Politikere presser på for mere åbne døre til Radio- og tv-nævnet

Radio- og tv-nævnet er og skal være uafhængigt og med armslængde til kulturministeren og Folketinget. Men nævnets afvisning af at give fuld indsigt i processen op til afgørelsen af efterårets DAB-udbud, som Radio Loud vandt, får de politiske protester til at ulme.

Kulturminister Joy Mogensen (S) var onsdag i samråd i Folketingets Kulturudvalg om efterårets DAB-udbud. Her ses hun i selskab med Morten Messerschmidt (DF), der er medlem af udvalget. | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Der skal være større åbenhed om Radio- og tv-nævnets arbejde med udbud. Meget større. Sådan lød det samstemmende fra en række politikere ved onsdagens samråd i Folketingets Kulturudvalg.

Anledningen var efterårets udbud af en ny digital public service-radiokanal, som Radio Loud som bekendt vandt i konkurrence med Radio24syv og DK4 Radio. Siden har Radio- og tv-nævnets afgørelse af udbuddet tiltrukket sig enorm opmærksomhed og udløst heftig debat.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs