MediaWatch

Berlingske Media sælger to ugeaviser

Berlingske Media tager endnu et lille skridt i salgsprocessen og afhænder to sjællandske ugeaviser til Dansk Avis Tryk Holding A/S.

Berlingske Media tager endnu et lille skridt i salgsprocessen og sælger to små bidder af koncernen, der efter planen skal sælge alle sine aktiviteter. 

Berlingske Media har indgået en aftale med Dansk Avis Tryk Holding A/S om køb af de to ugeaviser Ballerup Bladet og Bagsværd-Søborg Bladet. De to ugeaviser har et samlet oplag på 65.000 eksemplarer.

I aftalen indgår også salg af Berlingske Medias 30 procents ejerandel i Brønshøj Husum Avis. Dermed bliver Dansk Avis Tryk Holding A/S, hvor Sven Togsverd er storaktionær, eneejer fra den. 29 august 2013.

"Vi er godt tilfredse med, at handlen er kommet på plads. Der er tale om stærke og veldrevne ugeaviser, som passer fint ind i vore nuværende aktiviteter,” siger Sven Togsverd i en pressemeddelelse.

Dansk Avis Tryk Holding ejer foruden kerneforretningen Dansk Avis Tryk, der driver seks trykkerier, en række medieaktiviteter. Blandt andet ejer selskabet Gladsaxe Bladet Aps og Rødovre Lokal Nyt (60 pct.). Selskabets kerneforretning, avistryk, har de senere år været presset af faldende oplag og svindende sidetal i de danske aviser.

Stadig 34 ugeaviser tilbage

Berlingske Media har nu i alt solgt fem ugeaviser, plus altså en ejerandel i Brønshøj Husum Avis. Koncernen solgte i foråret tre ugeaviser til Sjællandske Medier, der er den dominerende udgiver på det sjællandske ugeavismarked, for 37,5 mio. kr. Der er dog stadig 34 ugeaviser tilbage i koncernen.

I øjeblikket forhandler Berlingske Media om salg af yderligere fem ugeaviser i Syd- og Sønderjylland. De fem titler er en del af forhandlingerne med den Sydvestjyske Venstrepresse, der også gerne vil købe Berlingske Medias andel af det regionale dagblad JydskeVestkysten. 

Koncernchef i Berlingske Media, Lisbeth Knudsen, siger om dagens handel. 

”Med salget til Dansk Avis Tryk Holding A/S og Sven Togsverd får vores to ugeaviser en god ny ejer, der får en enestående mulighed for at komme til at stå stærkt i de berørte områder.”

Sjællandske køber tre ugeaviser af Berlingske
Berlingske forhandler om Syddanske-salg
Jokerne i Berlingske-kabalen  

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

B.T. fyrer 11 medarbejdere

Som led i B.T.’s nedlægning af storbyredaktionerne og printavisen blev 14 redaktionelle medarbejdere varslet en afskedigelse. Tre af dem er nu omplaceret, fortæller ansv. chefredaktør Pernille Holbøll.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs