MediaWatch

Togsverd: Muligt at fusionere ugeaviser

Med dagens opkøb af Berlingske Medias to ugeaviser konsoliderer Dansk Avis Tryk Holding sit marked i Storkøbenhavn.

Med købet af to af Berlingske Medias ugeaviser æder Dansk Avis Tryk Holding A/S en tæt konkurrent og øger sit dækningsområde i Storkøbenhavn.

Holding-selskabet ejer i forvejen Gladsaxe Bladet, Rødovre Lokal Nyt (60 pct.) og Brønshøj Husum Avis (70 pct.) og overtager nu Berlingskes Bagsværd-Søborg Bladet og Ballerup Bladet samt Berlingskes ejerandel i Brønshøj Husum Avis, som Dansk Avis Tryk Holding nu kommer til være eneejer af.

"Vi har benyttet chancen for at konsolidere os i markedet og udvide vores dækningsområde," siger Sven Togsverd, adm. direktør og storaktionær i Dansk Avis Tryk Holding.

Opkøbet holder samtidig Politikens Lokalaviser, der ejer ugeaviser i de omkringliggende kommuner, ude af Ballerup og Gladsaxe Kommune.

To konkurrerende titler

I Gladsaxe Kommune vil Dansk Avis Tryk Holding nu eje to konkurrerende ugeaviser: Gladsaxe Bladet og og Bagsværd-Søborg Bladet.

Aviserne skifter først hænder den 29. august, og endnu har Dansk Avis Tryk Holding ikke taget nogle beslutninger om, hvad præcist, der skal ske med titlerne. Men der er gode muligheder for synergier og sammenlægning af de to ugeaviser i Gladsaxe Kommune, siger Sven Togsverd.

"Umiddelbart vil Ballerup Bladet  fortsætte, og Bagsværd-Søborg Bladet vil også fortsætte. Men vi vil vurdere fremtiden og se på mulighederne for synergier mellem Gladsaxe Bladet og og Bagsværd-Søborg Bladet. Når man har to konkurrerende aviser, kan en fusion være formålstjenstlig," siger han.

Gladsaxe Bladet udkommer i et oplag på ca. 36.000, mens Bagsværd-Søborg Bladet udgives i 41.500 eksemplarer.

Mere arbejde på trykkerierne

Med overtagelsen kan Dansk Avis Tryk også sende en ny ordre til sin egne trykkerier. Sven Togsværd har tidligere ikke lagt skjul på, at trykkerierne kæmpede med overkapacitet i takt med, at avisernes oplag og sidetal daler. De to lokalaviser vil dog være en beskeden post i regnskabet for de seks trykkerier.

Købsprisen oplyser Sven Togsverd ikke. I foråret betalte Sjællandske Medier 37,5 mio. kr. for tre af Berlingske Medias ugeaviser. I samme ombæring købte Berlingske Media dog også Sjællandske Mediers andel af Sjællandske Avistryk for 6,5 mio. kr.

Mere fra MediaWatch

Nyt nordisk indhold forsvinder fra HBO Max som led i omlægning

HBO Max dropper produktion af originalt indhold i de nordiske og centraleuropæiske lande, herunder Danmark, kort efter selskabet endelig fik sat gang i produktionerne. Det er en del af en større øvelse igangsat af ejerkoncernen Warner Bros. Discovery og medfører også, at den nye danske serie Kamikaze forsvinder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs