MediaWatch

Regering overvejer salg af BBC Worldwide

BBC Worldwides påvirkning af beslutningsprocessen og det private producentmarked, får regering til at overveje et salg.

Foto: Dave Caulkin/AP/Polfoto/Arkiv

Den britiske regering overvejer en hel eller delvis privatisering af BBC's kommercielle arm, BBC Worldwide, skriver The Guardian.

Planerne bliver præsenteret i et såkaldt 'green paper', som i går blev fremlagt af den britiske kulturminister John Whittingdale. Her lægger den britiske regering op til det største eftersyn af BBC i ti år.

Et af argumenterne for at sælge BBC Worldwide er, at regeringen frygter, at BBC Worldwide kan anspore BBC til at basere beslutninger ud fra et kommercielt synspunkt. Derudover frygter man for den effekt, BBC Worldwide har på markedet for private tv-producenter.

BBC Worldwide tjener sine penge ved at sælge programmer såsom "Top Gear" og "Doctor Who" uden for Storbritannien. I 2014/2015 hentede BBC Worldwide 226,5 mio. pund (2,4 mia. kr.) hjem til BBC.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs