MediaWatch

Berlingskes børnereportere skal arbejde gratis

Børnejournalisterne på det nye medie, Kids' News, bliver lønnet med et eksemplar af avisen.

Der bliver ikke nogen løn til de børnereportere, som skal være med til at fylde Berlingskes nye printavis, Kids News, med indhold. Det skriver DR.

Det nye avisprojekt fra Berlingske blev lanceret på et pressemøde i går, onsdag, og her fremgik det, at omkring 10 procent af indholdet i det nye produkt skal produceres af børnereporterne og en række andre samarbejdspartnere. Børnereporterne skal til hver udgave producere en række anmeldelser og interviews.

Knudsen: Papir skal løsrive børn - og voksne - fra skærmen  

Redaktør på det nye medie, Jonas Stenbæk Christoffersen, forklarer, at beslutningen om ikke at lønne børnereporterne skyldes, at der ikke er tale om et traditionelt job.

"Børnereporterne får ikke løn, fordi vi ikke vil skabe et afhængighedsforhold mellem dem og os. Desuden er det jo ikke et traditionelt job, da børnene ofte vil være flankeret af en voksen journalist," siger han til DR.

Berlingske fravælger annoncer i ny børneavis 

De unge medarbejdere bliver dog lønnet med et gratis eksemplar af avisen, fremgår det.

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs