MediaWatch

Professor: Mette Frederiksen har selv et ansvar for forholdet mellem medier og politikere

Det konfliktfyldte forhold mellem regeringen og medierne er ikke nyt, men statsministeren bærer et medansvar for udviklingen, lyder det fra professor Peter Bro, der derfor stiller sig spørgende over for, om Mette Frederiksen selv arbejder mod den bedre demokratiske samtale, som hun efterlyser.

Foto: SDU/Agnete Finnemann Scheel

Graden af regeringens professionalisme i kommunikation og tilgang til pressen er taget gevaldigt til gennem de seneste år og er en del af forklaringen bag kløften mellem journalister og statsminister Mette Frederiksen (S), som flere har fremhævet på det seneste. Det er meldingen fra centerleder for journalistik på Syddansk Universitet, professor Peter Bro, i Berlingske.

Han mener ikke, der er tale om en ny konflikt, men at statsministeren og regeringen har fortsat en udvikling mod mere lukket og envejskommunikation, og derfor bærer hun et medansvar for udviklingen i forholdet til medierne.

"Der er et misforhold i, at Mette Frederiksen insisterer på nogle andre måder at kommunikere på end dem, hun selv er bannerfører for lige nu. Derfor bliver det abstrakt, når hun efterlyser en eller anden demokratisk samtale, som man med rette kan diskutere, om hun selv bidrager til," siger Peter Bro til Berlingske.

Sagen trækker tråde efterhånden flere uger tilbage, da en række chefredaktører fra landets største medier rettede kritik af, hvad de mener har været slet skjulte kindheste til medier i en række taler fra statsministeren.

Samtidig har de kritiseret, at Mette Frederiksen flere gange har efterlyst netop en forbedring af "den demokratiske samtale" med generel reference til bl.a. medier, men uden at komme med konkrete eksempler på, hvordan medierne har været en medvirkende faktor til en forringet offentlig dialog.

Tidligere statsminister retter kritik af regering for lukkethed over for pressen

Chefredaktører ser skjult mediekritik i statsministers retorik

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs