MediaWatch

Chefredaktører ser skjult mediekritik i statsministers retorik

Chefredaktører på Berlingske, Ekstra Bladet, Information og Politiken mener, at Mette Frederiksen i en stribe taler er ude i en indirekte pressekritik ved at adressere et ønske om er "bedre demokratisk samtale".

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det øverste lag i den redaktionelle kransekage på Berlingske, Ekstra Bladet, Politiken og Information mener, at statsminister Mette Frederiksen (S) i den seneste tid mellem linjerne har uddelt kindheste til pressen i en række taler.

Det skriver Berlingske.

Tom Jensen, Henrik Qvortrup, Christian Jensen og Rune Lykkeberg problematiserer særligt, at statsministeren flere gange har efterlyst en forbedring af "den demokratiske samtale" med generel reference til bl.a. medier, men uden at komme med konkrete eksempler på, hvordan medierne har svækket den offentlige dialog.

"Fordi hvorfor er man upræcis? Det er man måske, fordi det er det, der bedst kan betale sig, hvis man skal efterlade et indtryk af, at der er noget, der er meget galt," siger Tom Jensen til Berlingske.

Et af de eksempler, der tidligere har været diskuteret i bl.a. Presselogen, er statsministerens tale på flagdagen 5. september, hvor hun bl.a. sagde, at diskussionen om Danmarks krigsdeltagelse bør ske på en "mere respektfuld måde" over for landets udsendte i medierne og på Christiansborg. Men den kritik er ifølge medierne forfejlet, fordi den kritiske dækning af Afghanistan-indsatsen og evakueringen har været målrettet de ansvarlige politikere og aldrig de udsendte soldater.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs