MediaWatch

Tidligere statsminister retter kritik af regering for lukkethed over for pressen

Statsminister Mette Frederiksen (S) afskærer i for høj grad journalister og medier fra at kunne stille kritiske spørgsmål, mener tidligere Venstre-statsminister Anders Fogh. Han vil have V-formand Jakob Ellemann til at love en mere åben pressestil.

Foto: Jens Dresling

Statsminister Mette Frederiksen begrænser i for høj grad mediernes mulighed for at stille hende kritiske spørgsmål, og generelt er der sket et skred i den forkerte retning, når det kommer til pressens adgang til statsministre gennem de seneste 10 år. Det siger tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) ifølge Politiken.

"Det er en klar mangel i det danske folkestyre, at statsministeren ikke stiller sig op mindst den ene gang om ugen, så journalisterne får en direkte adgang til at stille kritiske spørgsmål. Det kan jo ikke nytte noget, at dansk politik bliver en envejskommunikation om makrelmadder," lød det fra Anders Fogh Rasmussen under Venstres landsmøde.

Han vil derfor have nuværende Venstre-formand, Jakob Ellemann, til at love at genindføre ugentlige møder med pressen, hvor der kan stilles spørgsmål. Jakob Ellemann deler den tidligere statsministers analyse og melder, han i "langt større omfang" end Mette Frederiksen vil være til rådighed for pressen, men vil ikke på nuværende tidspunkt lægge sig fast hvordan.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs