MediaWatch

Intern uenighed i regeringen om DR-besparelse

Venstre og Liberal Alliances ønske om at beskære DR med 25 pct. bliver ikke gennemført med De Konservative, siger partiets medieordfører.

Foto: Niels Hougaard/Polfoto/Arkiv

Den nye trekløverregering kan ikke finde fælles fodslag, når det kommer til besparelserne på DR. Det skriver Politiken.

Står det til den nye kulturminister Mette Bock (LA) og regeringspartiet Venstre skal DR beskæres med 25 pct. Et ønske, som oprindeligt blev fremstillet af støttepartiet Dansk Folkeparti. Iføge ministeren kan det ske ved at DR beskæres med fem pct. om året i fem år.

Men det tredje hjul i regeringen De Konservative er ikke med ideen.

"Man kan ikke levere så meget public service, som vi ønsker, og så skære 25 pct. For os, der kerer os om fædrelandet, er DR en del af fædrelandsarven. DR er et fyrtårn, som vi ikke vil smadre. Det er en af de vigtigste kulturinstitutioner herhjemme," siger Naser Khader, medieordfører for De Konservative, til Politiken.

De Konservative er dog enig i, at licensen skal sænkes. Hovedprioriteten for partiet er dog at få endnu bedre public og peger her på flere store historiske dramaserier og flere programmer om historiske begivenheder.

Regeringen ønsker, at ændringerne af DR falder på plads inden udgangen af 2018, hvor det nuværende medieforlig udløber.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs