MediaWatch

Ny kulturminister vil arbejde for 25 pct. lavere licens

Danskerne kan se frem til en væsentligt lavere licens, siger Mette Bock i P1-program. Hun åbner også for licensmidler til nyheder på TV 2 efter et salg.

Mette Bock, kulturminister, Liberal Alliance. | Foto: Jens Dresling/Polfoto

Licensen skal ned. Det er den nye VLAK-regerings plan, som er formuleret i regeringsgrundlaget, og i dagens udgave af P1's mediemagasin "Mennesker og medier" fortalte den nyudnævnte kulturminister, Mette Bock (LA), nærmere om regeringens overvejelser.

"Dansk Folkeparti havde jo en interessant kronik i sommer, hvor de sagde, at de gerne ville sænke licensen med 25 pct. Jeg tror, vi skal sætte ambitionsniveauet højt, og så må vi finde ud af, hvor det så lander. Men den skal sænkes. Det er en bunden opgave, men jeg kan ikke sætte procenttal på på nuværende tidspunkt," sagde Mette Bock i "Mennesker og medier".

Senere i interviewet fortalte hun dog, at hun gerne vil have sænket licensen med 5 pct. om året over fem år, så den samlede sænkning bliver på 25 pct.

I "Mennesker og medier" gentog hun også sit ønske om på sigt at udfase mediestøtten, ligesom hun præsenterede tanker om, at TV 2 kan få licensmidler til at producere nyheder efter en kommende privatisering af tv-stationen. En lignende model kendes fra Norge.

Mette Bock afviste desuden, at det skulle være en god ide at lægge TV 2's regioner sammen med DR's distrikter og eventuelt private mediehuse rundt om i landet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs