MediaWatch

K afviser at sænke licensen fem procent om året

Der er ingen opbakning fra de Konservative til den nyudnævnte kulturministers forslag om at sænke licensen med 5 pct. over fem år. Det er ikke konservativ politik, lyder det fra medieordfører Naser Khader.

Foto: Niels Hougaard/Polfoto/Arkiv

Det er ikke konservativ politik at skære i licensen med 5 pct. om året. Det fastslår den konservative medieordfører Naser Khader over for DR. Udmeldingen kommer, efter den nyudnævnte kulturminister Mette Bock tidligere på ugen løftede sløret for, at hun gerne så licensen blive skåret med 5 pct. over de næste fem år.

”Vi bliver først nødt til at finde ud af, hvilken public service vi skal have. Derefter kan vi diskutere, hvor der skal slankes og spares, siger Naser Khader til DR. Han vil derfor ikke sætte tal på en eventuel licensnedsættelse.

Medieordføreren ser dog gerne, at licensen bliver indkomstafhængig, så eksempelvis studerende og pensionister slipper billigere end folk, der har arbejde. Samtidig afviser han, at licens skal være en abonnementsordning eller køres ind over skatten.

 Ny kulturminister vil arbejde for 25 pct. lavere licens

 Løkke åbner for at skære i licensen til DR

 Ministerium gransker fortsat EU-dom om licens 

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til delvis genåbning, nye chefredaktører på TV 2 News og Jyllands-Posten, en kommende streamingtjeneste og planer om vækst blandt flere. Få overblik over ugens gang i Mediedanmark.

Annoncører afviser regeringens lempelse af kviklånslov

Regeringens ændring af kviklånsloven, der bl.a. skal holde hånden under lokale idrætsforeningers sponsorater, får en kold skulder af Danske Annoncører og Markedsførere under Dansk Erhverv, der vil have gjort op med loven.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs