MediaWatch

Rapport: Facebook sætter sig tungt på medietronen

Sociale medier med Facebook i spidsen vokser som nyhedskilde. Sammen med en øget udbredelse af adblockere, presser udviklingen nyhedsmedier, viser ny rapport fra Reuters Institute.

Foto: PR/Facebook

Mark Zuckerbergs drøm om at gøre Facebook til internettets centrale omdrejningspunkt ser ud til at lykkes – i hvert fald på medieområdet. Det viser den årlige udgave af rapporten Digital News Report fra Reuters Institute på Oxford Universitet, som bliver offentliggjort i dag.

Rapporten er baseret på onlineinterviews med 50.000 brugere på tværs af 26 lande, og den viser, at 51 pct. ugentligt benytter sociale medier som en del af deres nyhedsforbrug. I Danmark er udviklingen endnu mere markant. Herhjemme bruger 56 pct. sociale medier til at holde sig orienteret om de seneste nyheder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs