MediaWatch

Medieforskere: Tv-nyheder under pres i USA og England

Den digitale omstilling betyder, at tv står over for de samme udfordringer, som printmedier gjorde for ti år siden. Ny rapport sætter spørgsmålstegn ved tv-nyhedernes fremtidsudsigter i England og USA.

Den digitale omstilling har været hård ved de fleste printaviser. Færre læsere og mindre oplagstal er velkendte konsekvenser. Mens aviserne har kæmpet med forandringerne i en længere årrække, har tv-stationer i vidt omfang været forholdsvis uberørte af den digitale omstilling. De dage er slut ifølge medieforsker Rasmus Kleis Nielsen.

”Tv skulle være anderledes, mere modstandsdygtig over for digital disruption end print. I lang tid var det tilfældet. Sådan er det ikke længere. Tv står i dag over for den fulde pallette af kreativ destruktion og digital disruption på en skala svarende til, hvad andre i mediebranchen har stået over for,” skriver Rasmus Kleis Nielsen og Richard Sambrook fra Oxford universitets institut for journalistik, Reuters Institute, på Nieman Lab.

Siden 2012 er tv-seningen i England og USA faldet med tre-fire pct. – om året. Nedgangen i antallet af seere minder ifølge Reuters Institute om den tilbagegang i læsertallet, som aviserne oplevede på print i begyndelsen af årtusindet.

I artiklen peger forfatterne på, at særligt nyhedsudsendelserne i de to lande er hårdt ramte af de yngre generationers forkærlighed for andre platforme. Det betyder, at alderen er højere for gennemsnitsseeren af tv-nyheder end den gennemsnitlige avislæser.

I en ny rapport peger Reuters Institute på, at tv-nyhederne er under pres – og det vil blot vokse i de kommende år.

”Der er ingen grund til at tro, at en generation, der er vokset op med og nyder digital on-demand, socialt og mobilt video-sening på tværs af en række forbundne devices på et tidspunkt vil foretrække live, linært flow-tv, der er bundet til en enkelt platform, blot fordi de bliver ældre,” udtaler Rasmus Kleis Nielsen, der er medieforsker og leder af Reuters Institute for the Study of Journalism Oxford Universitet.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs