MediaWatch

Resultatløn skal få svartider for aktindsigter ned

Et nyt forslag vil gøre overholdelse af offentlighedslovens tidsfrister til en del af offentlige chefers resultatløn. V, EL, Å og SF støtter ideen.

Foto: Colourbox

Fremover skal overholdelsen af svartider for aktindsigter være en del af resultatlønnen for departementschefer og styrelseschefer i det offentlige. Sådan lyder et nyt forslag fra offentlighedsrådgiver Oluf Jørgensen, skriver Information.

Det skal sørge for, at der kommer øget fokus på problematikken, hvor en stikprøveundersøgelse, som Information foretog i januar, viste, at den gennemsnitlige svartid for 435 aktindsigter i departementerne var længere end 28 arbejdsdage.

Ifølge offentlighedsloven lyder ministeriernes frist til at besvare anmodninger om aktindsigter som udgangspunkt på syv arbejdsdage.

I dag er overholdelse af offentlighedslovens svarfrister ikke en del af departements- eller styrelseschefernes resultatløn i nogen af regeringens 17 ministerier.

Både Venstre, Enhedslisten, Alternativet og SF er positivt stemt overfor forslaget, mens Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti afviser ideen.

”Umiddelbart lyder det ikke som en tosset idé. Det vil sende det signal, at vi mener det alvorligt, når vi skriver de frister ind i offentlighedsloven, selv om der også er en anerkendelse af, at det ikke kan nås i alle tilfælde,” siger Jan E. Jørgensen (V) til Information.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs