MediaWatch

Resultatløn skal få svartider for aktindsigter ned

Et nyt forslag vil gøre overholdelse af offentlighedslovens tidsfrister til en del af offentlige chefers resultatløn. V, EL, Å og SF støtter ideen.

Foto: Colourbox

Fremover skal overholdelsen af svartider for aktindsigter være en del af resultatlønnen for departementschefer og styrelseschefer i det offentlige. Sådan lyder et nyt forslag fra offentlighedsrådgiver Oluf Jørgensen, skriver Information.

Det skal sørge for, at der kommer øget fokus på problematikken, hvor en stikprøveundersøgelse, som Information foretog i januar, viste, at den gennemsnitlige svartid for 435 aktindsigter i departementerne var længere end 28 arbejdsdage.

Ifølge offentlighedsloven lyder ministeriernes frist til at besvare anmodninger om aktindsigter som udgangspunkt på syv arbejdsdage.

I dag er overholdelse af offentlighedslovens svarfrister ikke en del af departements- eller styrelseschefernes resultatløn i nogen af regeringens 17 ministerier.

Både Venstre, Enhedslisten, Alternativet og SF er positivt stemt overfor forslaget, mens Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti afviser ideen.

”Umiddelbart lyder det ikke som en tosset idé. Det vil sende det signal, at vi mener det alvorligt, når vi skriver de frister ind i offentlighedsloven, selv om der også er en anerkendelse af, at det ikke kan nås i alle tilfælde,” siger Jan E. Jørgensen (V) til Information.

Mere fra MediaWatch

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Jobindex ser overskud vokse med 40 pct.

”Antallet offentlige jobannoncer på det højeste niveau, vi nogensinde har målt,” lyder det fra adm. direktør i Jobindex i forbindelse med offentliggørelse af kvartalsrapport.

DR-sportschef stopper

DR skal se sig om efter en ny sportschef, da den nuværende skifter branche efter syv år i spidsen for DR Sporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs