MediaWatch

BBC overvejer at slå nyhedstjenester sammen

Ifølge engelsk avis arbejder den britiske public service-udbyder på planer om at smelte to nyhedstjenester sammen til en.

Foto: Dave Caulkin/AP/Poltofo/Arkiv

BBC overvejer at erstatte de to nyhedstjenester BBC News og BBC World News med en ny 24-timerskanal. Det skriver The Guardian.

Den britiske public service-udbyder har endnu ikke truffet nogen beslutning, men ifølge The Guardian har BBC's direktion opfordret nyhedsafdelingen til at arbejde videre med planen om at smelte de to tjenester sammen til én. Ifølge The Guardian ventes BBC at træffe en beslutning i juli.

Til The Guardian bekræfter en kilde i BBC, at flere løsninger diskuteres, men at de alle er centreret om at skabe en ny kanal for engelske og oversøiske seere.

"Dette er ikke en BBC3-situation: BBC News bliver ikke udelukkende online," siger en kilde i BBC til The Guardian.

Det er uvist, hvor meget BBC kan spare ved at samle de to kanaler. Tidligere på året kom det frem, at BBC News risikerer at blive ramt af besparelser for 80 mio. pund (526 mio. kr.) over de næste fem år som et led i BBC's overordnede plan om at sænke omkostningerne med 800 mio. pund (5,26 mia. kr.) om året fra 2021-22.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs