MediaWatch

BBC-general: Uafhængighed i fare med ny bestyrelse

En ny bestyrelse i BBC, hvor seks medlemmer udpeges af politikerne, er en trussel mod BBC's uafhængighed, siger generaldirektør Tony Hall.

BBC's generaldirektør, Tony Hall. | Foto: BBC

BBC's generaldirektør, Tony Hall, kritiserer den britiske regerings forslag om at nedlægge BBC's øverste organ, BBC Trust, og udskifte det med en bestyrelse på 12-14 medlemmer. Heraf skal de seks udpeges direkte af regeringen, herunder bestyrelsesformanden og næstformanden. Det skriver The Guardian.

Tony Hall frygter, at de britiske politikere får for meget magt over BBC, hvis de skal udpege seks medlemmer af bestyrelsen. Hvis forslaget gennemføres, vil det være den "mest betydelige reform i BBC's historie," siger han.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs