MediaWatch

Britisk minister baner vej for BBC's Netflix-pendant

Britflix er ifølge engelsk medie arbejdstitlen på BBC's projekt om at lancere en konkurrent til Netflix. Den britiske kulturminister støtter planerne.

Foto: Dave Caulkin/AP/Poltofo/Arkiv

Den britiske public service-udbyder BBC er et skridt nærmere planerne om en Netflix-konkurrent, efter at den britiske kulturminister John Whittingdale har vendt tommelfingeren opad for planerne. Det skriver The Telegraph.

Projektet, der angiveligt har arbejdstitlen Britflix, er ifølge The Telegraph et samarbejde mellem BBC og dets kommercielle konkurrent ITV. Streamingtjenesten vil angiveligt køre over BBC's Iplayer og skal tage konkurrencen op med de amerikanske giganter Netflix og Amazon. Projektet er stadig i den indledende fase, skriver The Telegraph.

Over for The Telegraph bekræfter John Whittingdale, at han støtter BBC's planer.

"Vi bevæger os ind i en anderledes verden, hvor mere og mere indhold bliver tilgængeligt on demand. Samarbejde med andre brodcastere og andre produktionsselskaber er vigtige, mener vi. Hvis de (BBC, red.) ønsker at udforske det, opfordrer vi dem til at gøre det," siger John Whittingdale til The Telegraph.

I sidste uge fremlagde John Whittingdale en række initiativer, der skal forme fremtidens BBC. Et af initiativerne er, at BBC skal udvikle "forskellige former for abonnementsservices" over de kommende år. Flere iagttagere betragtede formuleringen som et et angreb på BBC's traditionelle finansieringsgrundlag via licensen, men ifølge den britiske kulturminister er det BBC, som ønsker nye beføjelser til at søsætte abonnementstiltag.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs