MediaWatch

BBC vil lukke flere undersider i millionbesparelser

Der lægges op til, at BBC skal spare et større millionbeløb på sine aktiviteter på nettet.

Foto: Dave Caulkin/AP/Poltofo/Arkiv

Flere dele af BBC's online-univers kan stå over for deres endeligt, skriver BBC.

Baggrunden er en gennemgang af BBC's aktiviteter på nettet, og det har mundet ud i, at der lægges op til besparelser for 15 mio. pund (143 mio. kr.). Som et led i den proces skal dele af BBC altså lukke online.

Det gælder blandt andet afdelingerne "Food", der, som navnet indikerer, beskæftiger sig med mad, og "Newsbeat", der handler om musik.

"Vi vil holde op med at gøre nogle ting, hvor vi duplikerer vores arbejder for eksempel med mad og nedskalere services såsom rejser, hvor der er større services på markedet med flere ressourcer," udtaler James Harding, chef for nyheder i BBC, i forbindelse med præsentationen af planerne.

BBC koger i gennemgangen af sine online aktiviteter fremtidens indsats ned til seks hovedpunkter. Det skal sikre ambitionen, som lyder at "give et karakteristisk public service-tilbud, der informerer, uddanner og underholder". Blandt de seks punkter er nyheder, sportsdækning, indhold til børn og historisk indhold.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs