MediaWatch

Nordisk Film laver joint venture om billetsalg

Nordisk Film fusionerer sit billetsalgsselskab med udenlandsk gigant. Det nye selskab skal være førende i Norden.

Foto: Polfoto

Målet er at blive Nordens førende inden for salg af billetter, når Nordisk Film slår sit billetsalgsselskab Venuepoint sammen med en svensk konkurrent ejet af tyske CTS Eventim.

CTS Eventim er verdens næststørste udbyder af billetter og førende i Europa. Fusionen betyder, at de to parter hver især kommer til at eje 50 pct. af det fælles selskab. Det nye selskab, der får hovedkvarter i København, skal sælge billetter i Danmark, Sverige og Norge.

"Vi købte Venuepoint for fire år siden, og omsætningen er steget med over 70 pct. Men vi har hele tiden efterstræbt en endnu stærkere markedsposition. Ved at oprette et joint venture med CTS Eventim styrker vi vores billetsalgsvirksomhed og sikrer yderligere vækst og markedsinnovation i Skandinavien,” siger Christian Folden Lund, digital direktør hos Nordisk Film, i en pressemeddelelse.

Herhjemme står Venuepoint bag portalen Billetlugen. Svenske Biljettforum og Bilettportalen i Norge er også en del af selskabet, der sidste år solgte over 4,5 mio. billetter i Skandinavien. Det Egmont-ejede selskab har 55 ansatte.

Den nye samarbejdspartner CTS Eventim er tilstede i 24 lande og sælger årligt mere end 120 mio. billetter til over 200.000 arrangementer.

"I Egmont, med selskabets brede portefølje af forlagsvirksomhed, tv- og biografvirksomhed og store database over eksisterende kunder, har vi fundet den perfekte samarbejdspartner i Skandinavien. Vi ser frem til at introducere vores teknologi, som er den førende på markedet, på det danske og norske marked igennem Venuepoint og at forstærke vores markedsposition i Sverige sammen," siger Alexander Ruoff, driftsdirektør i CTS Eventim, i meddelelsen.

Mere fra MediaWatch

LA sendte politisk tv-reklame under FCK-kamp

Trods dansk forbud mod at sende politiske reklamer på tv tonede Liberal Alliance alligevel frem med politiske budskaber i reklamepause på TV3+ onsdag. Det kunne ske, fordi TV3+ sender fra Sverige, skriver LA-formand på Twitter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs