MediaWatch

Biografer fik rekordår i 2015

Publikum strømmede ind i biografsalene sidste år. Det giver biografkæde er rekordstort overskud på bundlinjen.

Nordisk Film åbnede sidste år en ny biografsal i Fields. | Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Antallet af filmbegejstrede danskere, der sidste år satte sig til rette i et blødt biografsæde, var det højeste siden 1982. 14,2 mio. billetter solgte danske biografer i 2015. Det er 14,9 pct. flere end i 2014, og det kan ses på bundlinjen hos biograferne. Det skriver Børsen.

Biografkæden Cinemaxx kom ud af året med et overskud på 34,1 mio. kr. før skat – 12,9 mio. kr. bedre end i 2014. Succesen skyldes bl.a. et godt udbud af populære film i årets løb.

”2015 var exceptionelt stort. Biografmarkedet svinger lidt op og ned – det er afhængigt af de film, der kommer. Sidste år har været præget af en række store titler, som James Bond, Star Wars, Jurassic World og Fifty Shades of Grey,” siger adm. direktør i Cinemaxx, Kim Brochdorf, til Børsen.

Konkurrenten Nordisk Film Biografer har endnu ikke afleveret regnskab for 2015, men ifølge direktør Lars Jørgensen havde kæden et af de bedste år i lang tid.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs