MediaWatch

Biografer fik rekordår i 2015

Publikum strømmede ind i biografsalene sidste år. Det giver biografkæde er rekordstort overskud på bundlinjen.

Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv
Nordisk Film åbnede sidste år en ny biografsal i Fields. Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Antallet af filmbegejstrede danskere, der sidste år satte sig til rette i et blødt biografsæde, var det højeste siden 1982. 14,2 mio. billetter solgte danske biografer i 2015. Det er 14,9 pct. flere end i 2014, og det kan ses på bundlinjen hos biograferne. Det skriver Børsen.

Biografkæden Cinemaxx kom ud af året med et overskud på 34,1 mio. kr. før skat – 12,9 mio. kr. bedre end i 2014. Succesen skyldes bl.a. et godt udbud af populære film i årets løb.

”2015 var exceptionelt stort. Biografmarkedet svinger lidt op og ned – det er afhængigt af de film, der kommer. Sidste år har været præget af en række store titler, som James Bond, Star Wars, Jurassic World og Fifty Shades of Grey,” siger adm. direktør i Cinemaxx, Kim Brochdorf, til Børsen.

Konkurrenten Nordisk Film Biografer har endnu ikke afleveret regnskab for 2015, men ifølge direktør Lars Jørgensen havde kæden et af de bedste år i lang tid.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere