MediaWatch

Gyldendal går tilbage i årets første ni måneder

Salget af materiale til ungdomsuddannelserne har udfordret Gyldendal, som dog fastholder forventningerne til indtjeningen.

Foto: MORTEN LANGKILDE/POLFOTO/ARKIV

Gyldendal havde tilbagegang i årets første ni måneder, hvor især salget af materiale til ungdomsuddannelserne var udfordret. For hele 2015 fastholdes forventningerne til indtjeningen, mens forventningerne til toplinjen sænkes.

Det fremgår af en kort kvartalsopdatering med få regnskabstal.

Forlaget oplyser dog, at omsætningen i de fortsættende aktiviteter faldt til 542 mio. kr. fra 555 mio. kr., og at overskuddet før skat skrumpede til 29 mio. kr. fra 35 mio. kr. Gyldendal solgte i juli Nordisk Bog Center, som derfor er taget ud af tallene, også når det gælder opgørelsen for 2014.

"Salg af læremidler til grundskolerne, ikke mindst digitale læremidler, udviste vækst, hvorimod salg til ungdomsuddannelserne var udfordret. Omsætningen på det private marked var relativt stabil, bortset fra et fald i salg gennem bogklubber," oplyser Gyldendal.

Forlaget fastholder forventningerne til 2015 om et resultat før skat af de fortsættende aktiviteter, der er "lidt bedre" end i 2014, hvor det endte på 75,8 mio. kr.

Derimod nedjusteres forventningerne til omsætningen til 800 mio. kr. fra tidligere 825 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs