MediaWatch

Journalister i DR Nyheder nedlægger arbejdet

DR Nyheders medarbejdere har nedlagt arbejdet i protest over, at ledelsen vil afskaffe den lønnede frokostpause. TV Avisen udgår.

DR Nyheders medarbejdere har nedlagt arbejdet i protest over, at ledelsen vil afskaffe den lønnede frokostpause, skriver Journalisten og Finans.

Tillidsrepræsentant i DR Nyheder Anne Serlev fortæller til Finans, at medarbejderne har besluttet at nedlægge arbejde indtil i morgen, lørdag, kl. 9. Det betyder, at dagens nyhedsudsendelser på tv udgår, hvorimod dækningen opretholdes på Radioavisen og dr.dk, fortæller nyhedsdirektør Ulrik Haagerup til Journalisten.

Ledelsen i DR varslede tidligere på ugen, at medarbejderne i dag, fredag, modtager en officiel skrivelse, hvori det fremgår, at den lønnede frokostpause bliver afskaffet i 2017. Det har fået Dansk Journalistforbund til at anlægge en faglig voldgiftssag.

"Medarbejderne gør alt, hvad de kan for at være fleksible, de løber stærkt, men føler ikke, at ledelsen anerkender indsatsen. Nu vil de så tage den betalte frokostpause. Det vil føre til et kæmpe motivationstab og ramme arbejdsmiljøet. Det tror jeg, DR taber flere penge på, selv om det ikke lige kan sættes ind i et Excel-ark," sagde fællestillidsmand Henrik Friis Vilmar til Journalisten tirsdag.

Til Journalisten siger Nikolas Lyhne-Knudsen, direktør for økonomi, teknologi og medieproduktion i DR, at planerne om at afskaffe den lønnede spisepause er del af den samlede økonomiplan fra 2014, som pålægger DR besparelser for 161 mio. kr. Afskaffelse af den lønnede spisepause vil kunne frigive 45 mio. kroner årligt, skriver han.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs