MediaWatch

DR-vagthund takker af med stille opsang

DR halter stadig efter, når det glæder viljen til at lægge egne fejl frem og rette, skriver DR's afgående lytter- og seerredaktør.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Efter ti år som DR's interne vagthund, takker Jacob Mollerup i dag af. Det sker bl.a. med en kronik i Politiken, hvor han gør status over de største sager og etiske knaster igennem det første årti, hvor DR har haft en lytter- og seerredaktør.

Konklusionen er, at etikken har fået det bedre, men især et sted er der dog fortsat plads til forbedring:

"Der rettes stadig for lidt, for sent og for utydeligt," skriver Jacob Mollerup i kronikken.

Han opfordrer DR's ledelse til i højere grad at gå forrest, gribe retteblækket og lægge egne fejl frem.

"Som bekendt er der også i andre fag finde en ganske stærk uvilje mod at erkende fejl. Skal sådan en uvilje brydes, kræves et stærkt og vedholdende pres fra ledelsen for at bringe alle væsentlige rettelser og for at bringe velfortalte korrektioner på sendefladerne. Det kniber med styrken i dette pres."

To uger om at rette

Jacob Mollerup uddyber, at DR  i første halvår 2015 i gennemsnit bragte en rettelse om ugen, men at der i snit gik mere end to uger fra fejl til rettelse. 

Jacob Mollerup afløses af Jesper Termansen på posten som DR's lytter- og seerredaktør. Han kommer fra en stilling som politisk redaktør på Radio24syv.

Mollerup er uddannet cand. polit. og har tidligere arbejdet for Politiken og Information, hvor han var chefredaktør en årrække. Inden han kom til DR som lytter- og seerredaktør i 2004, var han reporter på Berlingske Nyhedsmagasin. Han blev i 2013 valgt til ny formand for Publicistklubben.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs