MediaWatch

Chefredaktører vil have DR på banen i licensdebat

Lisbeth Knudsen ønsker at justere i public service-kontrakten eller at lave en tillægsaftale til det nuværende medieforlig. Bo Lidegaard advarer imod forhastede løsninger.

Mik Eskestad/Polfoto

Chefredaktørerne fra Berlingske og Politiken er i dagens udgave af Jyllands-Posten enige om, at DR selv skal deltage i en dialog om fremtidens public service-forpligtigelser i et medielandskab i forandring.

Lisbeth Knudsen foreslår, at DR indfører login med licensnummer samt gør de produkter, som DR producerer, og som ikke er rettighedsbelagte, tilgængelige for private medier. Dermed er hun på linje med Ebbe Dal, adm. direktør i brancheforeningen Danske Medier, hvor Lisbeth Knudsen er bestyrelsesformand.

Danske Medier præsenterer fem DR-forslag

Bo Lidegaard, chefredaktør på Politiken, advarer mod forhastede løsninger i form af justeringer i public service-kontrakten eller en tillægsaftale til det nuværende medieforlig. Han påpeger dog, at det ændrede mediebillede kræver en debat om fremtiden. Ifølge Bo Lidegaard er et af de store nybrud, at de private medier i højere grad er begyndt at producere tv og radio. Det er sket siden udformningen af det seneste medieforlig.

"Samtidig er DR i højere grad begyndt at gå ind på de digitale platforme, som er de private mediers levebrød nu og i fremtiden. Så både DR og de private medier er på vej ind på hinandens områder," siger Bo Lidegaard til Jyllands-Posten.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere