MediaWatch

Tyrkiet beskylder BBC for terrorpropaganda

Det er propaganda, når BBC viser billeder fra det kurdiske parti PKK, mener det tyrkiske udenrigsministerium.

Det tyrkiske udenrigsministerium beskylder den britiske tv-station BBC for terrorpropaganda, efter BBC har vist en fotoreportage af kvindelige PKK-krigere, der gør sig klar til kamp.

Det rapporterer AFP.

Tyrkiet har erklæret det kurdiske arbejderparti PKK for ulovlige, og de har stemplet dem som terrorister på linje med Islamisk Stat (IS).

"At give dem en medieeksponering som denne er ensbetydende med åben støtte til terrorisme," skriver det tyrkiske udenrigsministerium i en erklæring.

BBC nægter dog at fjerne fotoreportagen fra deres hjemmeside.

De siger, at reportagen giver et unikt indblik i PKK-krigernes motivation, og at det desuden klart fremgår, at PKK betragtes som en terrororganisation af den tyrkiske regering. 

Efter en række blodige angreb i juli, har Tyrkiet lagt en hård kurs over for grupper som PKK og det venstreorienterede DHKP-C. Det samme gælder den voldelige militante gruppe Islamisk Stat, der har taget kontrollen i store dele af Irak og Syrien.

Ifølge Tyrkiets statslige nyhedsbureau, Anatolia Agency, har den tyrkiske regering angrebet mere end 170 PKK-mål og dræbt 771 kurdere.

PKK er også på Danmarks terrorliste. Det er et dilemma, at PKK er på listen, da det samtidig er Vestens bedste allierede i kampen mod IS.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs