MediaWatch

Tyrkiet beskylder BBC for terrorpropaganda

Det er propaganda, når BBC viser billeder fra det kurdiske parti PKK, mener det tyrkiske udenrigsministerium.

Det tyrkiske udenrigsministerium beskylder den britiske tv-station BBC for terrorpropaganda, efter BBC har vist en fotoreportage af kvindelige PKK-krigere, der gør sig klar til kamp.

Det rapporterer AFP.

Tyrkiet har erklæret det kurdiske arbejderparti PKK for ulovlige, og de har stemplet dem som terrorister på linje med Islamisk Stat (IS).

"At give dem en medieeksponering som denne er ensbetydende med åben støtte til terrorisme," skriver det tyrkiske udenrigsministerium i en erklæring.

BBC nægter dog at fjerne fotoreportagen fra deres hjemmeside.

De siger, at reportagen giver et unikt indblik i PKK-krigernes motivation, og at det desuden klart fremgår, at PKK betragtes som en terrororganisation af den tyrkiske regering. 

Efter en række blodige angreb i juli, har Tyrkiet lagt en hård kurs over for grupper som PKK og det venstreorienterede DHKP-C. Det samme gælder den voldelige militante gruppe Islamisk Stat, der har taget kontrollen i store dele af Irak og Syrien.

Ifølge Tyrkiets statslige nyhedsbureau, Anatolia Agency, har den tyrkiske regering angrebet mere end 170 PKK-mål og dræbt 771 kurdere.

PKK er også på Danmarks terrorliste. Det er et dilemma, at PKK er på listen, da det samtidig er Vestens bedste allierede i kampen mod IS.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs