Streamet tv på vej til at indhente traditionelt tv

I 2019 har streamet tv indhentet traditionelt flow-tv, spår landets største distributør af tv-signaler.
Foto: /ritzau/Niels Hougaard
Foto: /ritzau/Niels Hougaard
AF RITZAU

Danskerne har taget streamet tv til sig i et sådant omfang, at det i løbet af få år vil indhente traditionelt tv. 

Det vurderer Rene Brøchner, der direktør for landets største distributør af tv-signaler, YouSee.

"I dag er fordelingen, at 75 procent af seeningen foregår på traditionelt flow-tv, mens streaming står for 25 procent. Vores bud er, at streaming indhenter flow-tv i 2019," siger Rene Brøchner, hvis selskab både udbyder traditionelt flow-tv og streamingtjenester.

Tallene bygger dog på en meget bred fortolkning af begrebet streaming-tv. Flere af de store udbydere tilbyder nemlig, at man for eksempel kan pause eller spole tilbage i direkte udsendelser. Det øjeblik man gør det, ændrer det man ser sig imidlertid fra at være flow-tv til at være streamet tv.

YouSee har selv registreret en kæmpe stigning i forbruget af streaming, efter at man i 2013 gav selskabet bredbåndskunder adgang til at streame samtlige de 62 tv-kanaler, der indgår i selskabets fuldpakke.

Seer-rekorden i andet kvartal på YouSees tv-streaming blev sat lørdag 6. juni, da Juventus og Barcelona spillede finale i årets Champions League turnering. Kampen blev vist på TV3+, og i løbet af døgnet havde kanalen næsten 100.000 visninger fordelt på et noget lavere antal unikke brugere.

"Forbruget af flow-tv på nettet ser ud til primært at være drevet af begivenheder og direkte sendinger, mens det på kabel-tv formentlig er mere drevet af vaner."

"Særligt store sportsbegivenheder trækker aktivitet på smartphone eller tablet, så enten er de formentlig overvejende mandlige seere blevet forvist fra hjemmets fladskærm, eller også har de benyttet lejligheden til at se kampen uden for hjemmet," siger René Brøchner.

Seertallene på streaming tåler dog stadigt ikke sammenligning med antallet af seere på for eksempel kabel-tv. Ifølge TNS Gallup ser YouSees godt 1,1 millioner kunder i gennemsnit tv i flere end tre timer hver dag på fladskærmen, og tallet er steget en smule de seneste fire kvartaler sammenlignet med samme kvartal året før.

"Fladskærmen er fortsat kundernes foretrukne tv-platform, men forbruget på de små, bærbare enheder vokser hurtigt. Og vi kan se, at det især er muligheden for at se tv uden for hjemmet, der tiltrækker kunderne. Den mindste skærm, smartphone, står alene for 57 procent af streaming af flow-tv," siger René Brøchner.

 Yousee: Seerne ryster kanal-posen, når de streamer 

 Undersøgelse: TV-forbruget fortsætter nedad

 Nordjyderne dropper kanal-pakker i stor stil

 Egmont går i kødet på DR's streaming-tjeneste 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter