MediaWatch

"Prøv at sammenligne TV 2 med Netflix"

Sommer 7'eren. Hvis den nye kulturminister bløder filmstøtteregler op, kan TV 2 med fordel bruge pengene bredere til tv-dramatik, foreslår Q&A-gæst, TV 2's Anne Engdal Stig Christensen.

Det virker lidt som om, at journalister generelt er så forelsket i Netflix og streaming, at de helt overser, hvad der sker af udvikling på det gamle tv-marked.

Det ærgrer TV 2's programdirektør Anne Engdal Stig Christensen, som gæster dagens "Sommer 7'eren."

Feriefakta

Hvorhen:

Korsika og Fanø. Er netop hjemvendt efter 14 dage på skønne Korsika. Meget betagende, og et sted vi helt sikkert vender tilbage til. Den næste uges tid bliver i sommerhuset på Fanø.

Hvor længe: Satser på 4 uger.

Hvilke medier bruger du på ferie:

Alle aviser er stillet om til sommerhuset: Politiken, Børsen og Fyns Stiftidende, og ellers er det nettet. Mest TV 2’s sportscenter app og nyhedsapp. Derudover er et par gode bøger og en masse dameblade et must. Generelt  prøver jeg at begrænse mobilbrug i ferien, og i stedet koncentrere mig om hele børneflokken.

Q&A 

Hvilken begivenhed i mediebranchen var forårets vigtigste?

"Der har været flere større mergers mellem produktionsselskaber, og den største er netop offentliggjort mellem Banijay og Zodiak. En udvikling, som jeg ikke umiddelbart bifalder. På den store nyhedsscene er den vigtigste begivenhed helt klart angrebet på Charlie Hebdos redaktion i Paris, og hele debatten om ytringsfrihed, som fulgte i kølvandet på de to terrorhandlinger i Frankrig. Mediernes forskellige måde at håndtere det på både globalt og indenfor landets grænser er et udtryk for at ytringsfriheden er truet og hvert medie forsøger at finde sit ståsted at ytre sig på, men alle var tydeligt udfordret i behandlingen af denne tragiske begivenhed."

Hvilken mediehistorie fik alt for lidt opmærksomhed?

"Jeg synes, at TV 2’s fremgang efter mange års tilbagegang fik alt for lidt opmærksomhed. At vi på få måneder fik skabt en sportskanal, som blev Danmarks største, tror jeg kom meget bag på vores konkurrenter, men den store opmærksomhed har det nu ikke fået. Og jeg synes Zulus markante fremgang har fået alt for lidt opmærksomhed, da den i den grad er imod alle odds og forudsigelser om at de unge overhovedet ikke gider flow-tv mere. Det virker som om at journalisterne generelt synes det er mere interessant at skrive om Netflix og streaming. Der har været sådan en ”hot-faktor” over det, at det har fjernet fokus fra det interessante faktum, at der faktisk har været fremgang i put-level (tv-forbrug, red.), og at vi stadig er i stand til at samle rigtig mange mennesker både foran TV’et og på de øvrige platforme. Måske skulle man interessere sig lidt mere for, hvad det rent faktisk er for noget indhold, vi tilbyder sammenlignet med det, som f.eks. Netflix tilbyder, og hvilket forskel det rent faktisk gør for danskerne, at vi producerer dansk indhold af høj kvalitet- uanset om forbrugeren ser det som flow-tv eller via vores egen TV 2 Play."

Hvilken beslutning er den sværeste, du har taget, i foråret?

"Jeg synes ikke der har været rigtig svære arbejdsrelaterede beslutninger. Dog må det siges, at det er tydeligt at mærke at vi er i en rivende udvikling, hvor man skal forholde sig meget bredt til bruger-behavior. Derfor forsøger jeg også at holde fast i, og samle vores kræfter omkring, at det hele handler om gode historier og godt indhold, og at TV 2 er sat i verden for at gøre en forskel med kvalitetsindhold til mange."

Hvad er den største opgave, der venter på jobbet efter sommerferien?

"Præsentation at vores koncernstrategi rundt i hele huset. Og så et par store innovationsprojekter, som jeg glæder mig til at få sat i gang."

Hvilke medie-forhold vil du råde den nye nye kulturminister til at sætte sig ind i i sommerferien?

"For det store flertal af seerne er danske tv-serier noget af det ypperste på tv. Vi vil gerne lave endnu flere serier og har derfor foreslået, at der blødes op i reglerne for filmstøtte, så vi kan bruge pengene bredere til tv-dramatik, der er et vigtigt aktiv for TV 2. Det vil samtidig give endnu flere danskere gode dramaoplevelser med vores egne skuespillere i danske dramafortællinger."

Hvilket jobskifte var det mest opsigtsvækkende i mediebranchen i foråret?

"Jeg synes det er dejligt, at Jes Dorph vender tilbage til TV 2, det tror jeg mange TV 2-seere bliver glade for. Og så synes jeg, det er godt gået af min gamle chef Henrik Ravn, at han nu er med til at styre mediegiganten Prosieben i Tyskland."

Hvilket mediespørgsmål mangler at blive stillet?

"Det bliver alt for politisk at svare på…."

Læs tidligere indlæg:

"Strategien er efter min mening livsfarlig for DR"

Werge: Hvorfor belønnes DR-ledelsen med lønstigninger?

Dohm: Hvornår offentliggør dagblade bijobberi?

"Dansk medielovgivning er et utåleligt kludetæppe"

"Radio24syv har fået DR til at oppe sig"

"Vil æde min gamle hat på, at flere bøjede sig for presset"

"Hvad med den glemte diskussion af TV 2's rolle"

"Papiravisen er forsvundet om 10 år"

"DR er ikke den største synder"

"Kampen mod Popcorn Time er håbløs"

"Jysk Fynske Mediers fødsel var stort"

"Trist at exitpolls ramte lige så skævt som meningsmålinger"

"Klare rammer for DR's virke er bydende nødvendigt"

"TV 2 er snart 30 år - hvornår er den moden til salg"? 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs