MediaWatch

Analytiker: Store europæiske spillere kan købe TDC på sigt

TDC vil ude i horisonten formentlig blive opslugt af en af de store spillere i den europæiske telesektor, vurderer Michael Friis-Jørgensen, TDC-analytiker i Alm. Brand Markets.

Foto: TDC

TDC's topchef, Carsten Dilling, har torsdag udtalt til Børsen, at selskabet arbejder, som at det skal stå alene, men at forretningsplanen er så stærk, at telekoncernen "bliver et mere og mere interessant opkøbsemne for dem, der er interesserede".

"Det er en kæmpe konsolidering i gang i den europæiske telesektor, og der skal TDC nok indgå på et eller andet tidspunkt. Det er vi slet ikke i tvivl om. Men det er nok ikke lige her og nu," siger Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets til Ritzau Finans.

TDC-topchef: Vi er et opkøbsmål
Han peger på, at TDC med opkøbet af det norske kabel-tv-selskab Get, som telekoncernen købte i 2014 for 12,5 mia. kr., har skudt en decideret konsolidering i Norden til hjørne i første omgang.

"Med købet af Get så er en nordisk konsolidering blevet besværliggjort, hvilket også var konklusionerne i markedet, da opkøbet gik igennem," siger Michael Friis Jørgensen.

Men en større konsolidering af den europæiske telesektor vil formentlig ske på lidt længere sigt. Det skyldes blandt andet, at EU-Kommissionen arbejder på at ensarte roamingpriserne i hele EU, samt at EU's konkurrencemyndigheder har vist mere lempelig holdning til fusioner i sektoren.

"Når man går ind og ensarter telemarkedet, så betyder det faktisk, at man fjerner landegrænserne, og så bliver man nødt til at være en stor spiller på markedet. Det så man i USA i 80'erne og 90'erne, hvor man fik skabt nogle kæmpe teleselskaber, og den vej skal vi også igennem i Europa," siger Michael Friis Jørgensen.

Han vurderer, at det formentlig vil være en af de helt store spillere i telesektoren, som ville være interesseret i TDC, men han ønsker ikke at gætte på konkrete selskabsnavne.

Han tror, at konsolideringen vil begynde de næste par år, hvilket vil resultere i et par store fusioner i sektoren, men han vurderer ikke, at de store aktører i første omgang kigger mod "lille Danmark".

"På den korte bane er det måske svært at se, om det danske telemarked er specielt interessant for de her spillere, som kigger på store transaktioner, hvor der er større synergier at hente. Så jeg tvivler lidt på, at TDC bliver et opkøbsmål på 2-3 års sigt, men går man ud på 5-7 års sigt, så er det måske tvivlsomt, om TDC fortsat vil stå alene," siger han.

Ensartningen af roamingpriser i EU blev dog skudt til hjørne for et par uger siden. EU-Kommissionen og EU-Parlamentet har i løbet af de seneste to år lagt op til, at roamingafgifterne helt skulle forsvinde fra årsskiftet, men i starten af marts præsenterede medlemslandene en række forbehold og skubbede den endelige frist til 2018.

I stedet for helt at afskaffe roamingafgifterne kan der være lagt op til en model, hvor medlemslandene i højere grad ser ud til at gå telefonselskaberne i møde. Landene har lagt op til, at man kun skal kunne ringe, sms'e og surfe på internettet uden roamingafgifter i et begrænset omfang.

Michael Friis Jørgensen har en salgsanbefaling på TDC og et kursmål på 48 kr.

TDC-aktien stiger torsdag formiddag 2,6 pct. til 50,65 kr.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Jobindex ser overskud vokse med 40 pct.

”Antallet offentlige jobannoncer på det højeste niveau, vi nogensinde har målt,” lyder det fra adm. direktør i Jobindex i forbindelse med offentliggørelse af kvartalsrapport.

DR-sportschef stopper

DR skal se sig om efter en ny sportschef, da den nuværende skifter branche efter syv år i spidsen for DR Sporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs