MediaWatch

Svensk kanal nedlægger tekst-tv

Inden sommerferien vil svensk tv-kanal have nedlagt tekst-tv i sin nuværende form. Pengene skal i stedet bruges på digitale nyhedsprodukter.

Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Det er snart slut med at læse nyheder via tekst-tv på svenske TV4, der er ejet af Bonnier. Inden sommerferien er det planen, at den svenske tv-kanal har nedlagt tekst-tv i sin nuværende form, skriver Resume.

"Brugen af tekst-tv er løbende faldet gennem årene, ligesom indtægterne er. I dag er det en tabsgivende forretning for os - selv om vi ikke gør det for at spare penge," siger TV4's pressechef Magnus Törnblom til Resume.

TV4 understreger, at der ikke er tale om en besparelse, men at pengene i stedet vil blive brugt på digitale nyhedstjenester. Lukningen af tekst-tv gælder også kun den redaktionelle dækning. Det vil således stadig være muligt at tilvælge tekstning af programmer og nyheder, siger TV4.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs