MediaWatch

Journalister hylder stadig objektivitet

I langt højere grad end i andre lande tilstræber danske journalister at være objektive i deres dækning, viser ny undersøgelse fra SDU.

På en skala fra 1-6, hvor vigtigt er det i dine øjne, at en journalist forsøger at være så objektiv som muligt? Svaret fra over 2.000 dansker journalister ender samlet set på 5. Det skriver Politiken.

Det er forskere fra Center for Journalistik på Syddansk Universitet, der har kortlagt den danske journaliststands holdninger til deres fag i en tid, hvor mediernes beskyldes for manipulation, og branchen er under pres for at finde nye forretningsmodeller - og her spiller den klassiske dyd om tilstræbt objektivitet stadig en stor rolle hos de enkelte journalister.

Forskerne har samtidig holdt journalisternes egne svar op mod indholdet i den politiske journalistik og sammenlignet med kollegaerne i Tyskland, Spanien og Storbritannien.

”De danske politiske journalister har en udpræget og nærmest altdominerende neutral rolleopfattelse - mere end man finder i de øvrige undersøgte lande,” siger professor i journalistik og statskundskab på Syddansk Universitet, Erik Albæk.

Han udgiver sammen med fire andre bogen ’Den danske journalist. Værdier, produktion, indhold', hvor tre forskningsprojekter er skrevet sammen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs