MediaWatch

Ny forskning: Politisk journalistik er i krise

Personfokus og stadigt mere fortravlede journalister skader tilliden til politikere og journalister, konkluderer ny bog med forskning fra Danmark og tre andre europæiske lande.

Foto: Lars Krabbe / Jyllands-Posten

Hidsig konkurrence om breaking news og stadig mere knappe ressourcer skaber et kapløb mod bunden, der er med til at skade borgernes tillid til både politikere og journalister.

Sådan lyder analysen ifølge Mandag Morgen i en ny bog med forskning fra Danmark, Storbritannien, Tyskland og Frankrig. Medieforsker Rasmus Kleis Nielsen fra Roskilde Universitet er medredaktør på bogen "Political Journalism in Transition – Western Europe in a Comparative Perspective", og hans kollega fra Roskilde Universitet Mark Ørsten har skrevet det danske kapitel.

”Både i de privatejede og i de offentligt finansierede medier bliver medielederne nødt til at strække ressourcerne længere, end man er i stand til at håndtere. Og det giver anledning til svipsere, når det gælder kvaliteten,” siger Kleis Nielsen til Mandag Morgen.

Samtidig har partiernes faldende medlemstal og større offentlig tilskud skabt grobund for et stærkere presseberedskab hos partierne, der med til at styre dagsordenen over for de travle journalister. Det bidrager ydermere til, at miljøet omkring Christiansborg i stadig større omfang lukker sig som en boble omkring sig selv.

"Tigerdyret fra Bruxelles" modtager Berlingske-pris

Nye regler for nytårstale forsinker aviser

Exitpoll-regler ligger klar inden maj 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs