MediaWatch

Regeringen: Ingen overvågning af journalister med nyt terrorforslag

Forsvarets Efterretningstjeneste vil med nye beføjelser i ryggen ikke rette deres overvågning mod journalister, lover forsvarsminister.

Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

Regeringens nye terrorpakke, som giver Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) lov til at overvåge danske statsborgere i udlandet uden retskendelse, vil ikke blive brugt til at overvåge journalister, siger forsvarsminister Nicolai Wammen (S) i et interview med Politiken.

"Det her vil hverken blive rettet mod journalister, ngo'er eller folk, der tager på ferie for at besøge deres familier. Det her vil være vendt mod dem, der tager ned for eksempelvis at samarbejde, træne eller deltage i kampe med Isil," siger Nicolai Wammen til Politiken.

Ifølge regeringen er det i dag for svært for FE at overvåge danske ekstremister i udlandet. Derfor vil de lade FE overvåge danske statsborgere i udlandet uden retskendelse. Forslaget er en del af regeringens 970 mio. kr. dyre terrorpakke.

Forslaget møder dog kritik fra en lang række eksperter og organisationer, som advarer mod, at indgrebet vil kortslutte magtens tredeling og underminere borgernes frihedsrettigheder.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs