MediaWatch

Charlie Hebdo på gaden med tegning om dansk terrorangreb

Efter en pause er Charlie Hebdo tilbage på gaden. Som særnummeret, der udkom kort efter attentatet mod bladets redaktion, er dagens oplag hævet betydeligt. Udgaven behandler desuden angrebet i Danmark.

Foto: David Vincent/Polfoto/AP

Det franske satireblad Charlie Hebdo, hvis redaktion blev udsat for et terrorattentat kort efter nytår, genoptager i dag udgivelsen af satiremagasinet, der normalt kommer hver uge.

Dagens udgave er det andet nummer efter angrebet i Paris 7. januar, hvor i alt 17 mennesker blev dræbt, heriblandt 10 ansatte og to politibetjente, på og ved Charlie Hebdos lokaler i Paris.

"Vi måttet puste ud og tage en lille pause. Nogen af os, deriblandt mig, trængte til at arbejde videre med det samme, men andre havde brug for mere tid," har chefredaktør Gérard Biard forklaret til AFP.

"Fra nu af fortsætter vi som før med ugentlige udgivelser," sagde chefen tidligere på ugen.

Behandler dansk angreb

I dagens udgave behandler Charlie Hebdo også terrorangrebet i København, skriver TV 2. Her bringer magasinet en satiretegning af angrebet i København, der kostede to personer livet. Tegningen til teksten lyder:

"Udbytterig debat om ytringsfrihed i København. 200 idéer udveksles på mindre en 2 minutter". 

Satiretegninen ledsages desuden af en artikel med overskriften "Den islamistiske orm er i frugten". Artiklen er en analyse af baggrunden for terrorangrebet i Danmark og er forfattet af Jean-Yves Camus, en europæisk specialist i det yderste højre fra Institut for Strategiske Studier, IRIS, i Paris.

Skyhøjt oplag

Onsdagens udgave kommer i cirka 2,5 mio. eksemplarer, hvilket er en kolossal stigning sammenlignet med oplagstallene før angrebet.

Tidligere har oplaget ligget omkring 60.000. Særudgaven, der udkom ugen efter angrebet, udkom i hele 7 mio. eksemplarer efter flere oplaget måtte øges flere gang for at imødekomme efterspørgslen.

I Danmark har Bladkompagniet bestilt 300 eksemplarer hjem af det nye magasin. Særudgaven i januar blev solgt i cirka 6000 eksemplarer i Danmark, men ifølge disitributøren er interessen fra salgsstederne dalet brat siden.

Vilde hunde på forsiden

Forsiden af onsdagens udgave har cirkuleret på sociale medier nogle dage, og den viser en flok vilde hunde, der jagter en hvalp med en udgave af Charlie Hebdo mellem tænderne.

De vilde hunde er karikaturer af pave Frans, den højrenationale politiker Marine Le Pen og den tidligere franske præsident Nicolas Sarkozy. Le Pen er tegnet som pitbull, mens Sarkozy er puddel.

Der er også en jihadist-hund, som halser af sted med en kalasjnikov.

"Så kører vi igen", står der på forsiden, som er tegnet af Luz med det civile navn Renald Luzier.

Opdateret 12.06: Oplysninger om forsidemotiv tilføjet samt oplysninger om satriretegning om artikel angrebet i København.

/ritzau/dpa/MediaWatch

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs