MediaWatch

Medieforsker: DR-journalisters bijobberi ligger i gråzone

Fire DR-værter tjente sidste år over 300.000 på foredrag og ordstyrer-tjanser for bl.a. Forsvaret, DI og Finansforbundet.

Profiler som vejr-værten Jesper Theilgaard, Clement Kjersgaard, Niels Krause-Kjær, Mette Walsted Westergaard og erhvervsjournalisten Nina Z. Munch-Perrin var de flittigste til at bijobbe uden for deres arbejde for DR. Det viser en opgørelse ifølge Jyllands-Posten.

Topscorerne er Jesper Theilgaard, bl.a. for Ældresagen og Dong, og Clement Kjersgaard, hos bl.a. KL og Finansforbundet, der 42 to tjanser som foredragsholdere eller ordstyrere ved siden af deres job på skærmen.

Medieforsker Michael Bruun Andersen fra Roskilde Universitet kalder det en klar gråzone.

”På den ene side er det fuldstændig almindeligt, at folk i forskellige typer erhverv har arbejde uden for deres faste stillinger. På den anden side vil vi gerne have, at DR’s journalister er uafhængige og ikke bliver sat i en situation, hvor de ikke kan udføre deres arbejde, fordi der kan være et habilitetsproblem,” han til Jyllands-Posten.

Haagerup: Aldrig oplevet det som problem

I DR Nyheder siger nyhedsdirektør Ulrik Haagerup, at bijobbene ikke må gå ud over arbejdet, og at man derfor har lagt et loft på 300.000 kr. om året. Han siger desuden, at han aldrig har oplevet det som et problem.

”Vi forsøger at finde balancen mellem DR-medarbejderes ret til at have et liv uden for DR og den uafhængighed og upartiskhed, som vi alle får løn for at varetage. (…) Derfor har vi nedskrevet, hvad man ikke må i sin fritid. Det gælder bl.a. at lave reklame og medietræning. Det kan ikke nytte noget, at man den ene dag lærer kilder at svare udenom og den anden dag interviewer dem,” siger han til Jyllands-Posten.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs